fars-dag-present

Fars dags-present

Fars dag är ett perfekt tillfälle att visa hur mycket du uppskattar din pappa. Den andra söndagen i november är det fars dag och vi har ett tips på en present till pappan som har allt. En present som samtidigt hjälper till att hålla cancer borta från barn.

När är fars dag 2022? 

Fars dag är söndagen den 13 november 2022. Fars dag infaller alltid den andra söndagen i november i Sverige. I andra länder så firar det fars dag andra datum men Finland, Island, Estland och Norge firar fars dag samma datum som Sverige.

Varför firar vi fars dag?  

Fars dag-firandet kommer från USA. Den som startade det hela var amerikanskan Sonora Smart Dodd i staden Spokane i staten Washington. När Sonora var 16 år dog hennes mamma. När Sonora några år senare lyssnade på en predikan om mors dag fick hon idén att även hennes pappa William, och alla andra pappor i USA, borde hedras med en egen dag.

1931 var första året fars dag firas i Sverige. Till en början sker firandet i juni liksom i USA. Sedan länge infaller fars dag i Sverige alltid den andra söndagen i november. Detta efter önskemål från handeln som ville göra mors dag och fars dag ordentligt åtskilda. Mors dag firas i slutet av maj.

Presenttips till fars dag

Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa i fars dag-present speciellt om du inte vet vad din pappa önskar sig eller ännu svårare om han inte önskar sig något. För den som inte önskar sig något eller redan har allt kan ett gåvobevis vara den perfekta presenten. Eller egentligen vill väl alla pappor ha en present som hjälper till att hålla cancer borta från barn.

Eller varför inte ge en gåva och hylla din pappa på fars dag med en fin sms-hälsning. Hälsningen går snabbt att skapa och du betalar enkelt med Swish. Grattis pappa!