Under barncancermånaden september uppmärksammar vi de barn som kämpar mot cancer, men också alla de fantastiska supportrar som ger dem stöd. Familj, läkare, sjuksköterskor, husdjur, gosedjur - stöd kan se så olika ut men alla delar viljan att underlätta barnets kamp mot cancer.

Vi kraftsamlar i olika aktiviteter under månaden för att bli fler som tillsammans kämpar mot barncancer. För det är bara tillsammans med alla fantastiska supportrar som barncancerforskningen kan fortsätta göra framsteg och en dag bidra till att alla barn som drabbas av cancer överlever. 

Barncancergalan, butikskampanjen Ge 10 kr och idrottsevents

Tv-tittare har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer vid den stora direktsända Barncancergalan – det svenska humorpriset, måndag 1 oktober klockan 20.00 på Kanal 5. Då hyllas och prisas samtidigt Sveriges komiker.

När du som kund handlar i våra sampartners butiker får du möjlighet att ge 10 kronor i samband med ditt köp – de går till kampen mot barncancer. Här hittar du de butiker som är med i kampanjen

Under september månad arrangeras dessutom Run of Hope och Walk of Hope runtom i landet, för alla som tycker om att förena rörelseglädje med stöd för en god sak.

Run of Hope genomförs den 8 september 2018. Du kan också bidra genom att arrangera eller delta i en promenad i kampen mot barncancer någon gång mellan 25 augusti och 30 september. Alla kan göra avtryck i kampen mot barncancer!

Du vet väl att du kan följa våra idrottsevent på Facebook. Följ Run of Hope här och Walk of Hope här - välkommen! 

Supportrar gör skillnad

Under barncancermånaden möter vi bland annat Axel som fick cancer som 9-åring och fann en otrolig kompis i sjuksköterskan Stefan. Vi får också träffa 5-åriga Alice som fick en lever av farmor Lena och Elsa som fick en ovärderlig vän i sjukhushunden Livia. Otroliga berättelser som inger hopp:

Axel och sjuksköterskan Stefan

När Axel Svensson fick cancer som nioåring hade han ett mål – att kunna spela fotboll igen. Under sin behandling fick han en ny, minst lika fotbollstokig kompis i sjuksköterskan Stefan Larsson, som fanns vid hans sida under den jobbiga behandlingstiden. – Stefan pratade om fotboll med mig, så att jag inte tänkte så mycket på att jag var sjuk, säger Axel.

Alice och farmor

Femåriga Alice hade en stor tumör i magen. För att överleva behövdes en ny lever. Då klev farmor Lena in och räddade sitt barnbarn. – Nu har jag farmor i magen, säger Alice.

Elsa och sjukhushunden Livia

Mitt i cancerbehandlingen fick Elsa syn på något vitt och fluffigt. Det var sjukhushunden Livia, som kom att bli en ovärderlig vän. – Hon har fått mig att säga att jag kommer att klara det här.

Läs mer om Axel, Alice och Elsa på Hoppfullt.