Under barncancermånaden uppmärksammar vi alla de barn och familjer som drabbas av cancer.

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Under september, den internationella barncancermånaden, väljer vi att uppmärksamma de drabbade familjerna och deras situation, samt den livsviktiga forskningen som behövs för att fler barn ska överleva cancer och få leva ett gott och långt liv.

Under barncancermånaden kan alla vara med och bidra och tillsammans genomför vi en rad olika aktiviteter i kampen mot barncancer. Människor och företag runt om i landet engagerar sig för att visa sitt stöd. Vi syns i många kanaler för att sprida vårt budskap, inte minst med hjälp av våra samarbetspartners.

Run of Hope och Walk of Hope är två av våra populäraste event där alla kan delta och på så sätt bidra i det viktiga arbetet för att stötta barncancerdrabbade familjer. Hur långt eller snabbt du vill gå eller springa spelar ingen roll, alla steg räknas.

Månaden avslutas med Barncancergalan – Det svenska humorpriset, som sänds på TV3 och Viaplay.

Tillsammans kan vi se till att barncancerforskningen fortsätter göra framsteg för att fler barn som drabbas av cancer ska få leva ett gott och långt liv. Tack för att du vill vara med och bidra till det. 

Du kan göra skillnad - bli månadsgivare!

Som Barnsupporter stödjer du kampen mot barncancer med valfritt belopp varje månad. Du möjliggör livsviktig och långsiktig forskning som räddar liv och ger hopp till drabbade familjer när livet är som svårast.

Jag vill bli Barnsupporter

Barncancergalan – det svenska humorpriset

Direktsänds från Berns i Stockholm den 30 september på Viaplay och TV3 .

Läs mer om galan här