Insamlat hittills: 2 660 kr

0%

Mål: 1 000 000 kr

Jag vill bidra
solros-720x405.png

Om Solrosor i kampen mot barncancer

Solrosor i kampen mot barncancer är ett initiativ som vuxit fram efter att några enstaka gårdar runt om i Sverige började bjuda in allmänheten till självplock av sina blommor till förmån för Barncancerfonden. 

Läs mer

Bra för den biologiska mångfalden

De positiva aspekterna med att odla solrosor är många. Blomsterängar är viktiga för att skapa en levande miljö för bin och andra insekter, inte minst för pollineringen. Genom att bjuda in allmänheten till självplock av solrosor och andra blommor och samtidigt skänka intäkterna till kampen mot barncancer blir dessa blomsterängar än viktigare.

Solrosor_Ryftes_12 (2).jpg

Så många solrosor, så mycket hopp

Över 2,4 miljoner kronor har samlats in genom det nya insamlingsinitiativet ”Solrosor i kampen mot barncancer”! Nu uppmuntrar Barncancerfonden fler gårdar till att vara med och skörda nya framgångar under 2023. Läs mer om hur det hela började 2021.

Så många solrosor, så mycket hopp

Barncancerfonden arbetar för att alla som drabbas av barncancer ska överleva och kunna få leva ett långt och gott liv. Sedan 1982, när Barncancerfonden startade, har överlevnaden ökat från 50 till 85 procent. Trots detta är barncancer än idag en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn i Sverige. Men det finns hopp. Tack vare generösa gåvor från privatpersoner, organisationer och företag möjliggörs nya forskningsprojekt där vi kan hitta effektivare och mer skonsamma metoder för att lindra och bota barncancer.

Dela och uppmuntra dina vänner att delta!