Insamlat hittills: 1 281 758 kr

128%

Mål: 1 000 000 kr

Jag vill bidra
solros-720x405.png

Om Solrosor i kampen mot barncancer

Solrosor i kampen mot barncancer är ett initiativ som vuxit fram efter att några enstaka gårdar runt om i Sverige började bjuda in allmänheten till självplock av sina blommor till förmån för Barncancerfonden. 

Läs mer

Bra för den biologiska mångfalden

De positiva aspekterna med att odla solrosor är många. Blomsterängar är viktiga för att skapa en levande miljö för bin och andra insekter, inte minst för pollineringen. Genom att bjuda in allmänheten till självplock av solrosor och andra blommor och samtidigt skänka intäkterna till kampen mot barncancer blir dessa blomsterängar än viktigare.

Solrosor_Ryftes_12 (2).jpg

Så många solrosor, så mycket hopp

Över en miljon kronor samlades in 2021 genom det nya insamlingsinitiativet ”Solrosor i kampen mot barncancer”. Nu uppmuntrar Barncancerfonden fler gårdar till att vara med och skörda nya framgångar under 2022.

Så många solrosor, så mycket hopp

Barncancerfonden arbetar för att alla som drabbas av barncancer ska överleva och kunna få leva ett gott och långt liv. Sedan 1982, när Barncancerfonden startade, har överlevnaden ökat från 50 till 85 procent. Trots detta är barncancer än idag den vanligaste dödsorsaken bland barn 1–14 år. Men det finns hopp. Tack vare generösa gåvor från privatpersoner, organisationer och företag möjliggörs nya forskningsprojekt där vi kan hitta effektivare och mer skonsamma metoder för att lindra och bota barncancer.

Dela och uppmuntra dina vänner att delta!