Viktig information: Barncancerfondens riktlinjer för coronaviruset (Covid-19).

Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

 

Nyheter

12x5 Image

Barncancerfondens riktlinjer för coronaviruset (Covid-19)

Läs hur Barncancerfonden förhåller sig till coronaviruset (Covid-19).

12x5 Image

Samtalsstöd

Barncancerfonden ger digitalt samtalsstöd till drabbade familjer när livet känns svårt. Barncancer innebär drastiska förändringar i tillvaron för hela familjen och behovet av samtalsstöd kan därför finnas under behandlingstiden, en lång tid efter att behandlingen avslutats eller om barnet dör.

Stöd Barncancerfonden Södra

Har du haft cancer som barn och nu är vuxen?

Att utvecklas tillsammans med andra som också haft cancer som barn är en unik möjlighet.

Läs mer och anmäl dig till Maxa livet-programmet

Kalendarium

 • Walk of Hope 2020

  Gå årets viktigaste promenad!

  Läs mer
 • Digital kurs: Hur hanterar jag min hjärntrötthet?

  I september bjuder Maxa Livet in till en digital kurs med Marie-Louise Strandberg, sjuksköterskan och kursledaren som själv genomlevt resan från att vara svårt hjärntrött och sjukskriven efter en hjärnskakning till att idag vara helt återställd. I denna kurs delar hon med sig av sina erfarenheter och hur hon med hjälp av kost och livsomläggning lyckades bli helt återställd.

  Digitalt

  Läs mer
 • Ansök om familjevecka på Ågrenska!

  Lek, kunskap och gemenskap. Men också möten med en kompis eller förälder som har liknande erfarenheter. På Ågrenskas familjeveckor är alla lika.

  Ågrenska

  Läs mer