Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

 

Nyheter

12x5 Image

Samtalsstöd

När ett barn drabbas av cancer blir hela familjen drabbad. Att få beskedet att ens barn insjuknat i en barncancersjukdom innebär drastiska förändringar i tillvaron. Nu kan du få stöd på vägen – dygnet runt.

12x5 Image

Terapihunden Austin hjälper cancersjuka Emilia att bearbeta trauma

I januari 2019 blev Emilia diagnostiserad med elakartad hjärntumör. Efter operationen genomgick Emilia sju veckors strålbehandling. Terapihunden Austin och konsultsjuksköterskan Johanna hjälper Emilia att bearbeta traumatiska upplevelser på sjukhuset.

Stöd Barncancerfonden Södra

Har du haft cancer som barn och nu är vuxen?

Att utvecklas tillsammans med andra som också haft cancer som barn är en unik möjlighet.

Läs mer och anmäl dig till Maxa livet-programmet

Kalendarium

 • Äventyr på Boda Borg

  Välkommen på spännande utmaningar och äventyr på Boda Borg i Blekinge. Aktiviteten är lämplig för barn som är över 11 år.

  Boda Borg, Arenavägen 11, 371 55 Karlskrona

  Läs mer
 • Rysligt, mysigt och läskigt på Liseberg under Halloween - bo på hotell eller åk över dagen

  Välkommen till en ruskigt spännande resa till Liseberg! Nöjesparken Liseberg är fylld med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis.

  Liseberg

  Läs mer
 • Frukostträff i Kristianstad

  Stadsgrupp Kristianstad bjuder in till gemenskap och frukostträff på Conditori Duvander i Kristianstad.

  Conditori Duvander

  Läs mer
 • Är du mellan 6-12 år och vill göra trick, lekar och hinderbana med gulliga hundar?

  Välkomna till en hundkväll i Marieholm på Swedish Dog Academy den 7/11 i Marieholm. Denna kväll träffas barn, hundar och hundarnas förare och tillsammans får de göra olika trick, hinderbana, prickkastning, nosework och bingo. Om ett barn tycker det är lite obehagligt med hundar så är denna kväll ett bra tillfälle. Alla hundarna är lämplighetstestade och utbildade för att arbeta med barn.

  Reslöv 2308, 241 72 Marieholm (ring Vårdhundskolan på 0709 - 43 49 47 om du inte hittar)

  Läs mer
 • Kom och bowla och käka mumsiga hamburgare

  Välkommen att komma på bowling och hamburgerlunch med stadsgrupp Malmö. Vi ses den 17 november på Big Bowl i Malmö kl. 11.30.

  Big Bowl, Östra Förstadsgatan 32, Malmö

  Läs mer
 • Vill du träffa andra medlemmar och samtidigt testa på padel?

  Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet - vilket mer liknar squash. Det är fyra personer på varje plan och sporten är lämpligt från 8 år. Välkommen till en eftermiddag med gemenskap och rörelse.

  Padelhallen Kristianstad, stridsvagnsv. 11 291 39 Kristianstad

  Läs mer
 • Forum för sorgebearbetning för dig som förlorat barn i cancer

  När det värsta har hänt finns vi där. Välkommen till Barncancerfonden Södras forum för sorgebearbetning för dig som mist barn i cancer. Gruppledarna för träffarna kommer från Kompetenscentrum FörSorg och har mångårig erfarenhet av att möta Barncancerfondens föräldragrupper på olika platser i Sverige. Gruppen träffas och bor på Barncancerfonden Södras rekreationsanläggning Tjörnarp.

  Tjörnarp

  Läs mer
 • Att sörja ett barnbarn

  Inbjudan till samtalsdag för far- och morföräldrar som mist ett barnbarn i någon barncancersjukdom.

  Hotell Statt, Frykholmsgatan 13 281 31 Hässleholm

  Läs mer
 • Mammaträff

  Välkommen till mammahelg på Brösarps Gästgiveri den 23-24 november. Barncancerfonden Södra vill erbjuda forum för gemenskap, och möjlighet att träffa andra mammor, som vet hur det är att ha ett barn med cancer. Välkommen på mammahelg i en vacker och avkopplande miljö.

  Brösarps Gästgiveri, Albovägen 21 273 50 BRÖSARP GPS Koordinater RT90:X: 6178661, Y: 1393088 WGS84: Lat N 55° 43′ 31″Lon E 14° 6′ 13″ Decimal: 55.7253, 14.1037

  Läs mer
 • Save the date för Barncancerfonden Södras årsmöte 2020

  Välkommen till Barncancerfonden Södras årsmöte. Mer info kommer lite längre fram. Tills dess- save the date!

  Läs mer