Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Nyheter

12x5 Image

Rättshjälpen - stöd och rådgivning

Här kan du som förälder till ett barn med cancer och du som vuxen barncanceröverlevare få kostnadsfritt stöd och rådgivning i frågor som rör Försäkringskassan eller ditt försäkringsbolag.

12x5 Image

Volontärer med fastighetsintresse sökes!

Nu söker vi duktiga och pålitliga volontärer som kan hjälpa till med att ta hand om vår fina rekreationsanläggning i Tjörnarp.

Julpaket

Medarbetare, kunder, samarbetspartners och följare tycker om att ni gör gott. Med vårt julpaket kan ni visa ert engagemang och sprida hopp under juletider.

Läs mer och köp vårt julpaket här

Dela ordet – din podd när livet är svårt

I tolv avsnitt möter vi människor som har varit med om något svårt som förändrade deras liv.

Lyssna här

Vad tycker du?

Hjälp oss bli bättre. Enkäten tar cirka 3 minuter.

Till frågorna

Stöd Barncancerfonden Södra

Kalendarium

 • Biljetter till Malmö Redhawks vs Oskarshamn

  Gillar du ishockey? Vill du gå på match? Just nu sponsrar Malmö Redhawks Barncancerfonden Södras medlemmar med gratisbiljetter till matchen mot Oskarshamn den 6 november.

  Malmö

  Läs mer
 • Familjevistelse på Ågrenska

  Den här vistelsen vänder sig till familjer som har barn från 13 år och där barnet har avslutat sin behandling för hjärntumör.

  Ågrenska, Lilla Amundön

  Läs mer
 • Uppstart - digitala gruppsamtal för dig som mist barn i cancer

  Nu kan du som förälder till ett barn som dött i cancer delta i en digital samtalsgrupp genom Barncancerfonden.

  Digitalt

  Läs mer
 • Digi meetup 2021

  Digi meetup 2021 - Barncancerfondens digitala ungdomsevenemang, fyllt av glädje, gemenskap och framtidstro!

  Digitalt

  Läs mer
 • Vad vi önskar av andra och varandra vid sorg

  Hur påverkas våra relationer efter att ett barn har dött? Vad kan hjälpa relationerna i en svår situation? Hur hanterar vi rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs? Hur kan du som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess?

  Digitalt

  Läs mer
 • Mammahelg med fika, kransbinding och middag

  Ibland kan det vara skönt att umgås med andra som förstår vad man går igenom. Barncancerfonden Södra bjuder nu in dig som mamma till en helg med fika, kransbindning och god mat tillsammans med andra mammor som också har ett barn som har eller har haft cancer.

  Ronneby

  Läs mer
 • Fira advent, jul och nyår på Möllegården eller i Tjörnarp!

  Det finns fortfarande lediga dagar och helger kvar för den som vill fira advent, jul eller nyår och njuta av lugnet på Möllegården eller vid våra sjöstugor i Tjörnarp.

  Möllegården/Tjörnarp

  Läs mer
 • Promenera med oss!

  Längtar du också efter ett litet avbrott och att gå en runda ute i friska luften? Vill du ta en fika och träffa föräldrar i samma situation på ett enkelt och avslappnat sätt utanför sjukhusmiljön? Då ska du anmäla dig till våra nya promenadgrupper.

  Lund

  Läs mer
 • Pappahelg med padel, boule och trerätters

  Ibland kan det vara skönt att umgås med andra som förstår vad man går igenom. Barncancerfonden Södra bjuder nu in dig som pappa till en helg med padel, boule och god mat tillsammans med andra pappor som också har ett barn som har eller har haft cancer.

  Malmö/Falsterbo

  Läs mer
 • Biljetter till Malmö Redhawks vs Luleå

  Gillar du ishockey? Vill du gå på match? Just nu sponsrar Malmö Redhawks Barncancerfonden Södras medlemmar med gratisbiljetter till matchen mot Luleå den 11 december.

  Malmö

  Läs mer
 • Att fira i sorg

  Hur förändras högtider och traditioner efter att ett barn har dött? Kan vi fira även när vi är i sorg? Och hur hanterar vi de speciella dagarna som är förknippade med så många minnen?

  Digitalt

  Läs mer
 • Välkommen med din ansökan till en skidvecka i Lindvallen!

  Se snön i år och kom iväg på en mysig resa till fjällen! Nu bjuder Barncancerfonden Södra in dig som medlem hos oss till att ansöka om en vecka under vintersäsongen i vackra Lindvallen.

  Lindvallen

  Läs mer
 • Biljetter till Malmö Redhawks vs Timrå

  Gillar du ishockey? Vill du gå på match? Just nu sponsrar Malmö Redhawks Barncancerfonden Södras medlemmar med gratisbiljetter till matchen mot Timrå den 21 december.

  Malmö

  Läs mer
 • Biljetter till Malmö Redhawks vs Växjö

  Gillar du ishockey? Vill du gå på match? Just nu sponsrar Malmö Redhawks Barncancerfonden Södras medlemmar med gratisbiljetter till matchen mot Växjö den 28 december.

  Malmö

  Läs mer
 • Save the date: Barncancerfonden Södras årsmöte 2022

  Varmt välkomna till Barncancerfonden Södras årsmöte 2021!

  Läs mer