Viktig information: Barncancerfondens riktlinjer för coronaviruset (Covid-19).

Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

 

Nyheter

12x5 Image

Barncancerfonden talar allvar

Fyra livesända seminarier.

12x5 Image

Rättshjälpen

Familjer som drabbas av barncancer riskerar att hamna i en ekonomisk kris. Ändå upplever var fjärde förälder att de inte fått tillräcklig hjälp av Försäkringskassan, enligt Barncancerfondens undersökningar. Barncancerfonden startar därför Rättshjälp till drabbade i kontakt med Försäkringskassan eller försäkringsbolag.

Stöd Barncancerfonden Södra

Har du haft cancer som barn och nu är vuxen?

Att utvecklas tillsammans med andra som också haft cancer som barn är en unik möjlighet.

Läs mer och anmäl dig till Maxa livet-programmet

Kalendarium

 • Välkommen med din ansökan till en skidvecka i Lindvallen

  Se snön i år och kom iväg på en mysig resa till Lindvallen. I vinter bjuder Barncancerfonden Södra in dig som medlem hos oss till att ansöka om en vecka under högsäsongen i en av våra lägenheter i vackra Lindvallen. 

  Lindvallen

  Läs mer
 • Möt hösten i Tjörnarp!

  Det finns fortfarande lediga dagar och helger kvar för den som vill komma ifrån vardagen och njuta av lugnet vid våra sjöstugor i Tjörnarp.

  Läs mer
 • En serie om sorg: ”Jag är alltid förälder till mitt barn”

  Hur förändras sorg och saknad över tid? Barncancerfonden livesänder samtal mellan socionomen Suzanne Runesson och föräldrar som förlorat sitt barn i cancer.

  Digitalt

  Läs mer
 • Delta i studie - internetbaserat självhjälpsprogram

  Är du förälder till ett barn som avslutat en behandling mot cancer? Behöver du stöd för att må bättre?

  Digitalt

  Läs mer
 • En serie om sorg: "Mitt syskon lever inte längre, men det gör jag!"

  Hur är det att förlora sitt syskon? Barncancerfonden livesänder samtal mellan ett syskon, socionomen Suzanne Runesson och Monica Nanni från Randiga huset.

  Digitalt

  Läs mer
 • Vad ska vi äta till middag?

  Inspirationsföreläsning med Hanna Olvenmark, som vill peppa och inspirera till god vardagsmat som går hem hos barn och ungdomar.

  Digitalt

  Läs mer
 • En serie om sorg: "Högtider, årstider, datum och annat återkommande - hur hanterar vi det?"

  Hur hanterar vi de tider som är speciella för familjen när ett barn gått bort? Barncancerfonden livesänder samtal mellan socionomen Suzanne Runesson och familjer som mist barn i cancer.

  Digitalt

  Läs mer