Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Kalendarium

 • Familjeresa till Polen

  Välkommen att njuta av en Polenkryssning med sightseeing för hela familjen! Under 36 timmar får du möjlighet att njuta av två kvällar med middagsbuffé ombord och en heldag i Polen.

  Läs mer
 • Smaskigt besök för dig som är 13 år och uppåt

  Välkommen till TGI Fridays för ett smaskigt restaurangbesök tillsammans med andra ungdomar och syskon från 13 år och uppåt.

  TGI Fridays i Malmö

  Läs mer
 • Välkommen till Kolmårdens vilda värld

  Med fascinerande djur, mängder av shower, Bamses Värld och berg- och dalbanan Wildfire bjuder Kolmården, i år igen, in medlemmar i Barncancerfondens lokala föreningar till en heldag söndagen den 3 september.

  Kolmården

  Läs mer
 • Föreningsstormöte 2017

  Den 13-15 oktober bjuds föreningsmedlemmar från de sex barncancerföreningarna i Sverige in till Föreningsstormötet för att utbyta erfarenheter, lyssna på intressanta föreläsningar och för att umgås och ha trevligt. I år kommer vi att vara på Clarion Arlanda på Arlanda flygplats i Stockholm. Helgen börjar med en gemensam middag på fredagskvällen och programmet startar på lördagen kl. 09.00. Temat för årets Föreningsstormöte kommer att vara hur vi kan utöka och behålla engagemanget i föreningarna. Förutom en intressant inspirationsföreläsning på ämnet under lördagsförmiddagen, så får vi tillsammans diskutera detta i grupper med hjälp av Volontärbyrån. Eftermiddagen kommer att erbjuda föreläsningar om barncancerdiagnoser, sena komplikationer efter barncancer samt en föreläsning om krishantering (välj EN av dessa tre föreläsningar). På kvällen äter vi en god middag tillsammans. På söndagen så är föreningarnas styrelser eller stödgrupper välkomna att ha möten på konferenshotellet. Väl mött i höst!

  Läs mer

Stöd Barncancerfonden Södra

På vår gåvohanteringssida kan du ge en gåva till Barncancerfonden Södras verksamhet.

Ge en gåva

Nyheter

 • Skänk dina gamla mynt

  Riksbanken genomför ett av sina största utbyten någonsin av gamla mynt och sedlar. Från och med den 30 juni 2017 blir 1-kronor och 5-kronor ogiltiga som betalmedel. Samma gäller för gamla 100-lappar och 500-lappar. I samarbete med myntinsamlingsleverantören myntbrev.se erbjuder Barncancerfonden och barncancerföreningarna att privatpersoner och företag kan låta gamla mynt och sedlar gå till verksamheten.

  Läs mer
 • Bidrag till ljusglimt på sommarlovet

  Vi vet att det kan vara extra tungt att vara under behandling under sommarlovet. Barncancerfonden Södra erbjuder därför nyinsjuknade barn och ungdomar ett bidrag på 5000 kronor som vi hoppas kan bidra till en upplevelse eller resa som ger en ljusglimt.

  Läs mer
 • Barncancermånaden

  September är Barncancermånaden och det kommer Barncancerfonden Södra att synliggöra på så många sätt som möjligt. Syftet med månaden är att uppmärksamma att cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.

  Läs mer
 • Slå ett slag för hjältar

  Välkommen att nätverka med andra företag och samtidigt svinga din klubba till förmån för barn som kämpar mot cancer.

  Läs mer