Viktig information: Barncancerfondens riktlinjer för coronaviruset (Covid-19).

Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

 

Nyheter

12x5 Image

Barncancerfondens riktlinjer för coronaviruset (Covid-19)

Läs hur Barncancerfonden förhåller sig till coronaviruset (Covid-19).

12x5 Image

Samtalsstöd

Barncancerfonden ger digitalt samtalsstöd till drabbade familjer när livet känns svårt. Barncancer innebär drastiska förändringar i tillvaron för hela familjen och behovet av samtalsstöd kan därför finnas under behandlingstiden, en lång tid efter att behandlingen avslutats eller om barnet dör.

Stöd Barncancerfonden Södra

Har du haft cancer som barn och nu är vuxen?

Att utvecklas tillsammans med andra som också haft cancer som barn är en unik möjlighet.

Läs mer och anmäl dig till Maxa livet-programmet

Kalendarium

 • Vill du vara med i våra referensgrupper?

  Barncancerfonden Södra vill erbjuda rätt stöd i rätt tid för familjer som drabbats av barncancer. För att göra det, behöver vi ta tillvara på dina erfarenheter, behov och synpunkter. Detta gör vi på olika sätt. Under 2020 kommer vi att utöka möjligheten för drabbade familjer att vara med och påverka vårt arbete framåt. Vill du vara med i en av våra nystartade referensgrupper?

  Digital

  Läs mer
 • Digital kurs: Hur hanterar jag min hjärntrötthet?

  I september bjuder Maxa Livet in till en digital kurs med Marie-Louise Strandberg, sjuksköterskan och kursledaren som själv genomlevt resan från att vara svårt hjärntrött och sjukskriven efter en hjärnskakning till att idag vara helt återställd. I denna kurs delar hon med sig av sina erfarenheter och hur hon med hjälp av kost och livsomläggning lyckades bli helt återställd.

  Digitalt

  Läs mer