Barncancerfonden Södra skapar ljusglimtar och ger stöd när det behövs som mest. Vi erbjuder familjer middagar och aktiviteter på sjukhusen, rekreation, resor samt regelbundet olika aktiviteter för hela familjen.

Vi är beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Barncancerfonden Södra har 90-konto, vilket innebär att vi granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Kalendarium

 • Ung Vuxen - välkommen på en mysig hösthelg!

  Är du drabbad av barncancer och är mellan 16 och 25 år och vill träffa andra i samma ålder? Varmt välkommen till en mysig helg på Kosta Boda Art hotell. Även syskon i ålder 16 till 25 år är välkomna. Vi äter gott, spa:ar och umgås under två dagar.

  Kosta Boda Art hotell, Stora vägen 25, 360 52 Kosta

  Läs mer
 • Spännande äventyr på väsenvandring

  Välkommen på spännande äventyr när mörkret har lagt sig och väsen ur den svenska folktron smyger sig fram.

  Fredriksdals Friluftsmuseum

  Läs mer
 • Höstlovskul på bounce

  Är du mellan 9- 12 år och själv drabbad av barncancer eller är syskon? Välkommen till Bounce där vi hoppar en timme och lunchar på en burgare.

  Bounce, Topplocksgatan 12, Malmö

  Läs mer
 • Rysligt, mysigt och läskigt på Liseberg under Halloween

  Välkommen till en ruskigt spännande resa till Liseberg! Nöjesparken Liseberg är fylld med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis.

  Läs mer
 • Följ med till Teamtastic där du utmanas i nio olika uppdrag

  Är du 13 år och uppåt och drabbad av barncancer eller är syskon till någon som drabbats av barncancer? Välkommen till Teamtastic där du och ditt lag kommer att jobba tillsammans för att lösa roliga uppdrag på bästa möjliga sätt. Efter uppdragen väntar en smaskig middag på Casa Mia.

  Teamtastic, Hamngatan 5 i Malmö

  Läs mer
 • Fixarhelg på ljuvliga Möllegården

  Den 4-5 november ses vi på Möllegården för att fixa inför hösten på vår vackra rekreationsanläggning. Välkommen med din anmälan till Ove Svärdhagen på 0733 - 640 368 eller på ove.svardhagen@careco.se

  Läs mer
 • Familjehelg för dig som förlorat ett barn eller syskon i cancer

  Vi träffas och får möjlighet att umgås med andra familjer i en liknande situation och får samtidigt ett välbehövligt avbrott från vardagen genom denna SPA-helg. Det spelar ingen roll om du/ni tidigare deltagit eller inte i VisomMist-grupper.

  Läs mer
 • Pappaträff

  Kom och träffa andra pappor som drabbats av barncancer. Gemenskap, god mat och möjlighet till SPA och avkoppling väntar dig.

  Hotell Skansen Båstad

  Läs mer
 • Frukostträff i Kristianstad

  Stadsgrupp Kristianstad bjuder in till frukostträff på Conditori Duvander i Kristianstad.

  Conditori Duvander

  Läs mer
 • Maxa Livet anmälan är öppen

  Är du en av de närmare 10 000 personer som har haft cancer som barn och nu är vuxen? Maxa livet är vår satsning på dig som är barncanceröverlevare och som vill ha en stadig grund att stå på och rätten till ett bra liv.

  Läs mer
 • Fotoprojekt för mammor på Möllegården

  Varmt välkommen att delta i en kreativ och avslappnad helg där du får möjligheten att skapa fotografiska uttryck utifrån dina minnen och känslor av att vara mamma till ett barn som drabbats av cancer.

  Möllegården, Österlen

  Läs mer
 • Yoga of Hope

  Yoga of Hope är världens första internationella välgörenhetsevent inom yoga. Alla pengar som samlas in i Yoga of Hope går till den livsviktiga barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och ungdomar. Den 18 november 2017 kommer ett stort antal yogastudios över hela världen att hålla yogaklasser där deltagaravgiften går till Barncancerfonden. Det spelar ingen roll vilken typ av yoga man utövar och alla är välkomna att delta - nybörjare som erfaren.

  Läs mer
 • Mumsiga pizzor och spännande hockeymatch med Växjö Lakers

  Varmt välkommen att komma och titta på Växjö Lakers som bjuder på match mot Skellefteå.

  Läs mer
 • Välkommen på parhelg

  Varmt välkommen att träffa andra par som drabbats av barncancer. I höstmörkret ses vi på Torekov SPA för gemenskap, god mat, SPA och avslappning.

  Torekov SPA hotell

  Läs mer
 • Välkommen på hotellfrukost och föreläsning om komplikationer efter barncancer

  Föreläsningen handlar om olika komplikationer som överlevare har risk att få och vad i behandlingen som orsakar dem. Du får också information om vilka undersökningar som överlevare bör göra och hur seneffektmottagningen fungerar.

  Park Inn by Radisson, Hedvig Möllers Gata, 2 223 55 Lund

  Läs mer
 • Blekingebor - välkomna till cyberzone!

  Blekingebor kom och bowla, lek i leklandet och testa lasergame på nöjescentret Cyberzone. Och inte nog med alla dessa roligheter, det bjuds även på pizzabuffè, fika, dryck och kaffe.

  Cyberzone, Utöv. 1 371 37 Karlskrona

  Läs mer
 • Mammaträff

  Välkommen på SPA - helg på hotell Skansen i Båstad. Njut av en SPA - helg och gemenskap med andra mammor.

  Hotell Skansen i Båstad

  Läs mer

Stöd Barncancerfonden Södra

På vår gåvohanteringssida kan du ge en gåva till Barncancerfonden Södras verksamhet.

Ge en gåva

Nyheter

 • Gratisbiljetter till hockey

  Barncancerfonden Södras medlemmar erbjuds gratisbiljetter till Helsingborgs Hockey Clubs hemmamatcher.

  Läs mer
 • Rabatt på veterinärbesök

  Veterinärbesöket är en nystartad ambulerande veterinärpraktik som besöker dig och ditt djur i sin trygga hemmiljö och utgår från Malmö. Besök görs i första hand till häst, hund och katt.

  Läs mer
 • Bättre vård för barncanceröverlevare

  Mer än dubbelt så många vuxna barncanceröverlevare än tidigare kommer att kunna följas upp vid Seneffektmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund från och med hösten 2017. Mottagningen kommer att kunna ta emot cirka 20 patienter i månaden jämfört med tidigare åtta patienter. I södra sjukvårdsregionen finns idag 1 600 barncanceröverlevare som är över 18 år.

  Läs mer
 • Gratis biljetter till hockey

  Barncancerfonden Södras medlemmar erbjuds gratisbiljetter till Helsingborgs Hockey Clubs hemmamatcher.

  Läs mer