Så här gör ni för att vara med

Så här startar du en egen insamling

Registrera din gård här och följ anvisningarna, men tänk på följande:

  1. Bestäm ett uppskattat insamlingsmål i kronor och sätt 31 december som gräns för hur länge insamlingen ska pågå. Då är alla insamlingar kvar när vi räknar ut totalen för årets självplock.
  2. Namnge insamlingen med namnet på din gård eller dylikt, alt ditt namn, plus ordet solrosor efter. Till exempel ”Järva gårds solrosor” eller Familjen Petterssons solrosor” 
  3. Beskriv insamlingen med en kort introtext. Det kan till exempel vara ”Plocka solrosor hos oss och betala valfri summa som går direkt till kampen mot barncancer”. Du kan även skriva en lite längre beskrivning om varför just ni är med i Solrosor i kampen mot barncancer. Det gör du efter att du publicerat insamlingen genom att klicka på redigera.
    OBS! Glöm inte att tydligt skriva ut adressen så folk hittar till era solrosor.  
  4. Sprid ordet om din insamling i dina egna sociala kanaler.
  5. Lycka till!

Om du skulle ha problem med att starta din insamling så hör gärna av dig till katarina.gustafsson@barncancerfonden.se eller ring 072-560 62 95.

Skylt

Inför självplockningen tillhandahåller Barncancerfonden en specialanpassad skylt just för er gård.

Det enda du behöver göra är att mejla din QR-kod som skapades i samband med att du startade din insamling, samt namn på din gård  eller logotyp, så lägger vi in det i din skylt. Ifall du vill ha med ditt mobilnummer på skylten så bifogar du även det.  

Mejla informationen till katarina.gustafsson@barncancerfonden.se. Den färdiga skylten levereras i PDF-format via mejl inom en vecka efter att beställningen gjorts. 

Hur får du folk att komma och plocka dina solrosor?

När dina solrosor är utslagna och redo att plockas är det dags att berätta var ni finns och hur det fungerar.

  1. Uppmuntra allmänheten att komma och plocka era solrosor genom att göra regelbundna inlägg i era sociala medier. Dela gärna bilder på era solrosor, kanske någon bild på dig själv/er själva i solrosfältet, och skriv några rader om varför ni startat er insamling till Barncancerfonden och är med i Solrosor i kampen mot barncancer.
  2. Kontakta lokaltidningen, och varför inte er lokala radiokanal? Berätta om ert insamlingsinitiativ och att ni är med i Solrosor i kampen mot barncancer. Vi har upplevt att lokalmedia är väldigt positivt inställd till den här typen av aktivitet och vill gärna berätta för sina läsare och lyssnare. Ett reportage bidrar i allra högsta grad till att folk upptäcker era solrosor och besöker er.

”Överallt i sociala medier har det varit bilder på solrosor, våra solrosor.”

– Krister och Therese Andersson i nordöstra Skåne

Diplom

När insamlingen är över får du ett diplom som visar den summa som du/din gård samlat in till Barncancerfonden, samt slutresultatet för alla gårdar tillsammans.

Diplomet mejlas från Katarina på Barncancerfonden senaste två veckor efter att alla insamlingar är avslutade och totalen är hopräknad.