barncancer-rehab-6.jpg

Almers hus

Till Almers hus i Varberg kan du och din familj komma bort från vardagen, få en värdefull andningspaus och samla kraft. Här får ni även möjlighet att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Året om är cancerdrabbade familjer från hela Sverige välkomna hit, för att lägga vardagsbestyren åt sidan och bara vara.

Om Almers hus

Huset ligger i Varberg, vid vackra Apelviken i anslutning till Varbergs kusthotell. På hotellet finns restaurang, spa, gym, saltvattenpool och bastu, som ni har gratis tillträde och tillgång till.

Huset består av fyra lägenheter med 5–7 bäddar i varje. I huset finns också ett stort lekrum, ett gemensamt kök, sällskapsrum och en vacker vinterträdgård. I källaren finns dessutom bubbelpool och bastu. Här kan du läsa mer om huset inför din vistelse.

Barncancerfonden äger och förvaltar Almers hus, och står för både boende och resa till och från Varberg. Det enda ni står för själva är mat och kringkostnader.

Information och bokning av Almers hus

Du och din familj har möjlighet att boka en vecka eller delar av en vecka. Bytet sker på måndagar men in- och utcheckning kan ske andra dagar om man önskar stanna över till exempel en långhelg.

Bokning av er vistelse på Almers hus sker via denna länk. 

Om din bokning

Bokningsanvarig på ditt barncancercentrum kontaktar dig cirka 4 veckor innan avresa om din bokning blivit bekräftad och en koordinator från Varbergs Kusthotell kontaktar dig sedan för information gällande era ankomst- och avresedatum. 

I huset kan fyra familjer bo varje vecka. En lägenhet per familj får disponeras och fler gäster än antalet bäddar i respektive lägenhet är inte tillåtet på grund av säkerhetsskäl. Endast inbokade familjer erbjuds övernattning i Almers hus.

Tyvärr har vi endast möjlighet att, utöver det drabbade barnet, erbjuda föräldrar, vårdnadshavare och syskon att stanna på Almers hus.

Almers hus har öppet året om

Almers hus har öppet året om. Bokningstrycket är som högst på lovveckor och under sommaren. Varje region (barncancercentrum) fördelas därför sommarveckor utifrån antalet insjuknande barn. Beräkningen grundar sig på de senaste fem årens statistik.

Varje år är några veckor avsatta till familjer som förlorat ett barn, så kallade ”vi som mist-veckor”. Andra veckor har de lokala föreningarna gruppverksamhet, medan övriga veckor disponeras av barn och deras familjer och i schemat kallas för familjeveckor.

Vi önskar er en fin och givande vecka på Almers hus!

Se nedan vilka veckor som är tillgängliga:

 

 • Maj

  Vecka 18 – Ej bokningsbart

  Vecka 19 – Familjevecka

  Vecka 20 – Vi som mist-vecka

  Vecka 21 – Familjevecka

  Vecka 22 – Familjevecka

 • Juni

  Vecka 23 - Familjevecka

  Vecka 24 - Familjevecka

  Vecka 25 - Familjevecka

  Vecka 26 - Vi som mist-vecka

 • Juli

  Vecka 27 - Familjevecka

  Vecka 28 - Familjevecka

  Vecka 29 - Familjevecka

  Vecka 30 - Familjevecka

 • Augusti

  Vecka 31 - Vi som mist-vecka

  Vecka 32 - Familjevecka

  Vecka 33 - Familjevecka

  Vecka 34 - Familjevecka

 • September

  Vecka 35 - Familjevecka

  Vecka 36 - Familjevecka

  Vecka 37 - Familjehelg

  Vecka 38 - Familjehelg

  Vecka 39 - Ej bokningsbart

 • Oktober

  Vecka 40 - Familjevecka

  Vecka 41 - Vi som mist-vecka

  Vecka 42 - Familjevecka

  Vecka 43 - Familjehelg

   

 • November

  Vecka 44 - Familjevecka

  Vecka 45 - Familjevecka

  Vecka 46 - Ej bokningsbart

  Vecka 47 - Ej bokningsbart

 • December

  Vecka 48 - Familjevecka

  Vecka 49 - Familjevecka

  Vecka 50 - Vi som mist-vecka

  Vecka 51 - Familjevecka

  Vecka 52 - Familjevecka

Almers hus historia

Almers hus invigdes i januari 1993. Initiativtagare var Ingrid och Ingemar Persson, som mist sin dotter i en cancersjukdom.

Huset är beläget i utkanten av Apelvikens kurortsområde. Den stora villan fick sitt namn efter doktor Almer som på 1920-talet blev barnens speciella beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för TBC-sjuka patienter från hela landet. Idag är hela det gamla sanatoriet förvandlat till kurort och kusthotell och doktorns gamla villa, Almers hus, inrymmer fyra lägenheter.

Under 2010 genomfördes en omfattande renovering av hela huset.

Kontakt

 • SaraHellberg

  Sara Hellberg

  Verksamhetsutvecklare