Almers hus

Till Almers hus i Varberg kan du och din familj komma bort från vardagen, få en värdefull andningspaus och samla kraft. Här får ni även möjlighet att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Året om är cancerdrabbade familjer, överlevare och mor- och farföräldrar från hela Sverige välkomna hit, för att lägga vardagsbestyren åt sidan och bara vara.

Om Almers hus

Huset ligger i Varberg, vid vackra Apelviken i anslutning till Varbergs kusthotell. På hotellet finns restaurang, spa, gym, saltvattenpool och bastu, som ni har gratis tillträde och tillgång till.

Huset består av fyra lägenheter med 5–7 bäddar i varje. I huset finns också ett stort lekrum, ett gemensamt kök, sällskapsrum och en vacker vinterträdgård. I källaren finns dessutom bubbelpool och bastu. Här kan du läsa mer om huset inför din vistelse.

Barncancerfonden äger och förvaltar Almers hus, och står för både boende och resa till och från Varberg. Det enda ni står för själva är mat och kringkostnader.

Information och bokning av Almers hus

Du och din familj har möjlighet att boka en vecka eller delar av en vecka. Bytet sker på måndagar men in- och utcheckning kan ske andra dagar om man önskar stanna över till exempel en långhelg.

I huset kan fyra familjer bo varje vecka. En lägenhet per familj får disponeras och fler gäster än antalet bäddar i respektive lägenhet är inte tillåtet på grund av säkerhetsskäl. 

Bokning av er vistelse på Almers hus sker via denna länk. 

Almers hus har öppet året om

Almers hus har öppet året om. Bokningstrycket är som högst på lovveckor och under sommaren. Varje region (barncancercentrum) fördelar därför sommarveckor utifrån antalet insjuknande barn. Beräkningen grundar sig på de senaste fem årens statistik.

Varje år är några veckor avsatta för specifika målgrupper. Familjer som förlorat ett barn, så kallade ”vi som mist-veckor”,  gruppverksamhet för de lokala föreningarna, vuxna överlevare, samt mor- och farföräldrar. Övriga veckor disponeras av barn och deras familjer och kallas i schemat för familjeveckor.

Vill du åka i en annan konstellation än de ovan? Ni kanske är ett gäng barncancerdrabbade mammor som vill åka tillsammans, eller några som lärt känna varandra via en lokal aktivitet? Skicka i så fall en förfrågan till Sara.

Vi önskar er en fin och givande vecka på Almers hus!

Se nedan vilka veckor som är tillgängliga:

 

 • Maj

  Vecka 19 - Familjevecka

  Vecka 20 - Vi som mist-vecka

  Vecka 21 - Vuxna barncanceröverlevare

  Vecka 22 - Familjevecka

 • Juni

  Vecka 23 - Familjevecka

  Vecka 24 - Familjevecka

  Vecka 25 - Familjevecka

  Vecka 26 - Vi som mist-vecka

 • Juli

  Vecka 27 - Familjevecka

  Vecka 28 - Familjevecka

  Vecka 29 - Familjevecka

  Vecka 30 - Familjevecka

  Vecka 31 - Vi som mist-vecka

 • Augusti

  Vecka 32 - Familjevecka

  Vecka 33 - Familjevecka

  Vecka 34 - Familjevecka

  Vecka 35 - Familjevecka

Kontakt

 • SaraHellberg

  Sara Hellberg

  Verksamhetsutvecklare