Årets BCF-tröja

Barncancerfondens matchtröja 2024 är som förra året framtagen i samarbete med Nike, som har stått för design, produktion och tryck av tröjan helt utan kostnad.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Därför innehåller tröjan 365 namn som symboliserar vart och ett av de barn som drabbats av cancer det senaste året. Det är för de barnen och deras familjer som hela fotbollssverige enas genom att ta på sig sina favoritlags matchtröjor i samband med Fotbollströjefredag 12 april.

Bland de 365 barnen på vår tröja finns Alva, Benjamin, Levis, Noelle, Martin, Lexie, Alice, Valdemar, Nora, Walle och Knut - en fin elva som formar Barncancerfondens eget lag. Gemensamt för dem alla är att de älskar fotboll och att de har, eller har haft, cancer.

Tröjan finns i en begränsad upplaga och är inte till försäljning. Alla medverkande barn och familjer, samt utvalda fotbollsprofiler och influencers har fått en tröja. Barnen i kampanjen har alla fått ett unikt exemplar med just sitt namn på ryggen. Tyvärr finns det ingen möjlighet att ge bort fler tröjor på grund av den begränsade upplagan. 

Knut, en av backarna i vårt lag, avled för bara två månader sedan till följd av sin sjukdom. Knut är en viktig påminnelse om vad Fotbollströjefredag handlar om. Att rädda fler unga liv. Men för att kunna utveckla nya behandlingar som ska bli elakare mot cancern och samtidigt snällare mot barnen, behövs ännu mer forskning. Så var gärna med 12 april du också! För barn och cancer hör inte ihop.