För skolor och förskolor

På Fotbollströjefredag tar elever och lärare i hela Sverige på sig sina favoritlags tröjor och visar sitt stöd för cancerdrabbade barn och deras familjer. I år hoppas vi att ännu fler skolklasser ansluter!


När ett barn insjuknar i cancer drabbas inte bara den närmsta familjen, utan även vänner, anhöriga och skolkamrater. Skolan är ett viktigt område som vi jobbar med varje dag, inte bara när det är Fotbollströjefredag. Vill du veta mer om det arbete vi bedriver inom området så kan du läsa det här

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. 85 procent av barnen som insjuknar överlever, vilket är bra men inte tillräckligt. Än idag är det 15 procent som inte klarar sig. Det är två skolklasser. Varje år. Det vill och måste vi ändra på. Och därför behöver vi sprida ordet så att ännu fler är med och bidrar i kampen mot barncancer. 

Oavsett färg eller klubbmärke på tröjan så är vi alla med i ett gemensamt lag. Det mot barncancer. Så ta på er era fotbollströjor den 12 april och var med oss i kampen!

Om du vill se hur skolor och förskolor engagerade sig under Fotbollströjefredag 2023, gå in på #Fotbollströjefredag på Instagram. 

"För mig som varje dag träffar barn och ungdomar i min roll som lärare var det självklart att vara med på Fotbollströjefredag. Många elever hade fotbollströjor och engagerade sig på det sättet. Ingen kan göra allt men alla kan göra något." 

∼ Ludvig Webrink Gärdesskolorna i Stockholm

Vill ni måla en egen tröja? 

Ladda ned den här och låt kreativiteten flöda i klassrummet!   

Model.ImageFile.AltText ?? Model.ImageFile.Name Ladda ner bild (pdf)

Affisch 

Här är en affisch som ni kan ladda ned och skriva ut för att sätta upp på er skola.

Model.ImageFile.AltText ?? Model.ImageFile.Name Ladda ner affisch A4 (pdf) Ladda ner affisch A3 (pdf)

Vill du veta mer om barncancer?

Vill du och din klass lära er mer om barncancer så kan ni titta på filmen, där forskare, läkare, sjuksköterskor och drabbade svarar på några vanliga frågor.