Möt Barncancerfondens fotbollslag

Barncancerfondens nyutnämnda förbundskapten Janne Andersson har plockat ut följande spelare - en inspirerande och oerhört fin elva som vi inte kunde vara mera stolta över.

Målvakt:

Benjamin, 8 år, är målvakt i BCF och har behandlats för leukemi. Fotboll betyder allt för Benjamin, som vill bli fotbollsspelare och som håller på Bayern München. Favoritspelare? Ronaldinho såklart. 

Läs mer om Benjamin

Backlinjen:

Noelle, 12 år, har gått igenom en 2,5 år lång behandling för leukemi. Noelle är en aktiv tjej som älskar handboll, dans och cirkus. Och så fotboll, där favoritlaget är Sveriges damer och där favoritspelarna är Kosovare Asllani och Zećira Mušović.

Walle, 4 år, har behandlats 2 gånger om dagen för kärltumör sedan han var 6 veckor gammal. Därför betyder det extra mycket för honom och familjen att han nu kan springa och spela fotboll i trädgården utan att ha ont. Favoritlaget är Hammarby medan idolen är mormor.

Valdemar, 16 år, har genomgått 33 strålbehandlingar för en hjärntumör. För honom betyder fotbollen allt, där träning, rörelse och sporten varit en helande del. Idolerna är Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Favoritlagen är Blåvitt och Liverpool .

Läs mer om Valdemar

Knut, 8 år, Ewings sarkom. Knut var taggad inför Fotbollströjefredag och såg fram emot att vara en del av Barncancerfondens lag, men sorgligt nog avled han den 20 januari i år. Knut var en glad, underfundig och stark person, som fick alla att bli glada och må bra. Han var en backtalang som spelade i Årsta FF,  en riktig lagspelare som älskade att vinna rättvist. Favoritlagen var AIK och Manchester United, där Victor Nilsson Lindelöf var favoriten.

Läs mer om Knut

Mittfältet:

Alva, 5 år, leukemi. Alva älskar att röra på sig tillsammans med lagkompisarna och få känna sig som ett friskt barn för en liten stund. Favoritlagen är Sverige och mammas lag Fanna BK. Favoritspelare är mittfältskompisen Levis!  

Levis är 5 år och behandlas just nu för neuroblastom. Han har gått igenom 36 strålbehandlingar och 10 operationer. Levis, vars favoritlag är Sverige, är som en pingpongboll - ett riktigt energiknippe! Favoritspelaren heter Kylian Mbappé.  

Lexie, 7 år, har behandlats för wilms tumör, en form av njurcancer. För Lexie betyder fotbollen att hon får ha roligt med sina kompisar. Hemmalaget Rasbo IK är favoriterna, men hon hejar även på AIK och Sirius. Favoritspelare är Filippa Angeldahl. 

Läs mer om Lexie

Alice, 8 år, som just nu behandlas för leukemi har sövts 18 gånger för att få cytostatika i ryggmärgen. Rörelse i form av gymnastik, innebandy och skidåkning är lika med glädje för Alice. När det gäller fotboll är favoritlaget Sverige. Idolerna? Marcus och Martinus!  

 

Forwards:

Martin, 8 år, wilms tumör. Fotboll var den första sporten Martin började med efter sin behandling och han tycker det är roligt att spela både med vänner i laget och i skolan. Martin håller på PSG, där favoriten är Kylian Mbappé.

Nora, 6 år, germinalcellscancer. För Nora, vars favoritlag är Sverige, har fotboll och rörelse inneburit att få känna gemenskap och vara som alla andra. Och att få vara frisk.

Förbundskapten:

Janne, 61 år. Efter att ha blivit erbjuden rollen som förbundskapten för Barncancerfondens fotbollslag kunde en stolt och hedrad Janne Andersson inte tacka nej. Övriga lag i Jannes hjärta är annars Halmstads BK och IFK Norrköping, men tröjan han kommer ha på sig på Fotbollströjefredag är Alets IK, där allting startade och där Janne än idag är klubbens bästa målskytt genom tiderna. Favoritmat: korv.  

Laguppställning 1-4-4-2