Konrads kalas

I år var det femte året i rad som Agnetha Pethrus arrangerade kalas för sin labrador Konrad. Hon förberedde på gården i flera dagar innan, för när Agnetha ställer till med kalas så gör hon det ordentligt. Endast det bästa är gott nog åt Konrad.

Till kalaset kom det 60 hundar, mest labradorer, och 84 tvåbeningar, som Agnetha kallar dom. Och gästerna kom från hela Sverige. Många träffade Agnetha och Konrad för första gången öga mot öga, från att bara ha känt till varandra via Konrads Facebooksida, där han har 1600 vänner.

Varför gör hon detta då? När jag frågar Agnetha så svarar hon ”För jag är så himla barnslig! Och jag älskar hundar.” Sanningen är att hon genom kalaset samlade in pengar till Barncancerfonden. Och Agnetha och hennes hundvänner är väldigt generösa. Till och med dom som inte hade möjlighet att komma på kalaset skänkte pengar. Sammanlagt drog Konrads hundkalas in 50 000 kronor, som allt skänktes till Barncancerfonden.

Det var mycket som hände under dagen. Gästerna kunde medverka i aktiviteter som agility och balansträning. Djurambulansen var där och visade upp sig, det var femkamp med hund, lotterier och man kunde köpa Konrads kalasknäcke. Vid prisutdelningen till årets hund var Agnetha, som alltid, enväldig domare. Priset går till en hund som utmärkt sig på något sätt under året.

Alla hundar fick varsin doggiebag med godis, det serverades hemmagjord hundtårta, hundkakor och hot dog-meny. Även tvåbeningarna fick fika. Efter kalaset var både Konrad och Agnetha trötta i flera dagar och Konrad hade mycket att lukta på i trädgården en lång tid efteråt.

Agnethas kärlek till hundar går inte att ta miste på. ”Labradoren är så snäll som jag tycker människan ska vara.”

Tack för ditt och dina hundvänners engagemang!

/Elin