Barnens pantinsamling

För några år sedan startade en av våra patienter, Elise, en sommarpantinsamling. Elise drabbades av en hjärntumör när hon var ett år. Idag är hon 10 och kämpar fortfarande med sin sjukdom. Trots alla svårigheter har Elise alltid haft en stark längtan och tro på att hjälpa andra. Förra årets insamling gick till inköp av en popcornmaskin till lekterapin samt stickpresenter till dom äldre barnen.

I år var det inte bara Elise och hennes familj som var med och samlade pant utan två familjer till. Vuxna som barn har tillsammans gjort vad dom kunnat för att samla in så mycket pant som möjligt under sommaren som gick. Barnen som samlat och pantat under sommaren, Isabelle, Leon, Maja, Nina, Sebastian, Sophie och Elise, valde i år att de insamlade pengarna skulle gå till syskonstödjarnas verksamhet på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

På tisdagen den 3:e september var det dags, då överlämnades pengarna till syskonstödjarna på Barnsjukhuset. 50% till Barncancerfondens syskonstödjare på barnonkologen avdelning 321-322 och 50% till syskonstödjarna på lekterapin. Barnen kunde totalt lämna över hela 30,616 kronor till syskonstödjarnas verksamhet! Det hela skedde under festliga omständigheter med tårta och ballonger. Barnen som kämpat med insamlingen fick diplom för sin insats, samt en överraskning i form av ett facetime-samtal med Sean Banan.

Nästa års pantinsamling har barnen beslutat skall gå till clownkliniken.

Tack till alla barn och vuxna för att ni är så engagerade och duktiga. Ni gör skillnad!

Kram Joachim,

syskonstödjare på Barncancercentrum i Göteborg