Vanliga frågor om skolprojekt & UF-företag

Får vi använda Barncancerfondens logotyp?

När ni registrerat ert projekt får ni tillgång till logotyperna "Vi gillar/Vi diggar" och "Jag gillar/Jag diggar" och annat användbart marknadsföringsmaterial som UF-företag och skolprojekt får använda. Ni får också gärna nämna oss i löpande text, till exempel "xx kronor av varje såld vara skänker vi till Barncancerfonden". Vår huvudlogotyp som syns uppe till vänster på hemsidan är reserverad för större företagssamarbeten, men de alternativa logotyperna är det fritt fram att använda.

Kan någon från Barncancerfonden närvara vid vårt event?

Ibland tillfrågas vi på Barncancerfonden att närvara vid olika arrangemang. I vissa fall har vi möjlighet att komma och berätta om vår verksamhet eller ta emot en check, men tyvärr tar det mycket tid och resurser som vi inte alltid har möjlighet att avvara. Ett tips är att använda er av våra informations- och reklamfilmer som finns på vår Youtube-kanal istället.

Kan vi låna insamlingsbössor av Barncancerfonden?

Vi har ett begränsat antal insamlingsbössor som vi främst använder vid våra egna events och tillställningar, så tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut dessa till utomstående. Om ni på annat sätt samlar in kontanter till förmån för Barncancerfonden kan ni med hjälp av ett bankkontor med kontanthantering föra över pengarna till oss via plus- eller bankgiro eller er Egen insamling.

Kan vi få ett gåvobevis eller diplom på vår gåva? 

Självklart kan ni få det! Har ni en Egen insamling så kan ni kontakta Givarservice på telefonnummer 020-90 20 90 eller mejl info@barncancerfonden.se, när insamlingen är klar så fixar vi ett diplom till er. Sätter ni in er gåva via plus- eller bankgiro så glöm inte att ange att det är ett UF-företag/skolprojekt, företaget/projektets namn och en adress så kommer ett tackdiplom på posten inom någon vecka. 

Vad kommer pengarna vi samlar in användas till?

Barncancerfonden består av en nationell organisation med kontor i Stockholm och sex föreningar runt om i landet. Vi kämpar alla gemensamt mot samma mål; att utrota barncancer och att se till att de som drabbas kan leva ett så bra liv som möjligt under och efter sjukdomen, men vi samlar in pengar separat och till olika ändamål. Pengarna som skänks till Barncancerfonden nationellt går till tre ändamål: Forskning, Råd & Stöd och Information. Pengarna som samlas in till föreningarna går framför allt till lokala aktiviteter i nära samarbete med sjukhusen och de avdelningar som barnen ligger inne på.

Här kan ni läsa mer om Barncancerfondens föreningars verksamhet.

Mer om hur pengarna som skänks till Barncancerfonden nationellt delas upp och vad ändamålen rymmer kan du läsa om på sidan Så använder vi din gåva.

Har Barncancerfonden något informationsmaterial vi kan använda?

När ni registrerat ert projekt får ni tillgång till vårt digitala informations- och marknadsföringsmaterial som ni gärna får använda er av. Vi har tyvärr inte möjlighet att skicka ut något fysiskt material då produktionskostnaderna och portot blir för stort. Vi har ett ansvar gentemot våra givare att se till att de pengar vi samlar in används till Råd & Stöd, Information och Forskning – våra tre ändamål. 

På vilket sätt får vi berätta att vi stödjer Barncancerfonden?

Vi är väldigt glada för alla initiativ som vill stödja vår verksamhet! Ni får i löpande text nämna Barncancerfonden som förmånstagare för ert projekt, dock ej samarbetspartner eftersom det krävs ett större avtal för att få kallas det. Förklara också gärna på vilket sätt ni stödjer vår verksamhet, till exempel hur stor del av era intäkter som ni skänker till Barncancerfonden.

Kan Barncancerfonden sponsra vårt UF-företag/skolprojekt?

Barncancerfonden kan bidra med information, logotyper och marknadsföringsmaterial till ert projekt men tyvärr inte någon sponsring i form av pengar. Detta på grund av att vi har ett ansvar gentemot våra givare att våra insamlade medel ska gå till våra tre ändamål: Forskning, Råd & Stöd och Information.

Kan vi som UF-företag bli återförsäljare av Barncancerfondens produkter?

Våra egna produkter hittar ni i vår webbshop. Tyvärr kan vi inte erbjuda UF-företag att bli återförsäljare av våra produkter, däremot får ni gärna köpa in eller göra egna smycken eller andra produkter och ange att delar av eller hela summan skänks till Barncancerfonden. Nämn oss gärna då som förmånstagare så blir allt rätt!

Hur går vi till väga när vi vill skänka en gåva?

Vårt bästa tips är som sagt att ni skapar en Egen insamling som ni sätter in ert bidrag genom. Då blir det tydligt både för er och oss att pengarna har kommit fram och ni kan enkelt dela er insamling till andra via sociala medier. I annat fall betalar ni in er gåva via vårt plusgiro: 902090-0 eller vårt bankgiro: 902-0900. Glöm inte att ange skolprojektet eller UF-företagets namn samt namn och postadress dit vi kan skicka ett gåvobevis.