BarncancerAppen

När ett barn behandlas mot cancer och livet ställs på ända behöver allt annat omkring vara enkelt. Till exempel praktisk information från sjukhuset ska vara lätt att hitta och alltid uppdaterad. Därför är jag så glad att BarncancerAppen nu är lanserad.

appen 

Det är en helt ny app som ska ge stöd och värdefull information till föräldrar vars barn är under cancerbehandling.  Tidigare har informationen suttit i en fysisk pärm, vilket både är otympligt och svårt att hålla uppdaterad. Nu är det bara att ladda ner appen i mobilen från App Store eller Google Play så har man alltid det viktigaste med sig.

Appen är initialt framtagen för Q84 på Astrid Lindgrens barnsjukhus i samarbete mellan Innovationsplatsen och Barncancerfonden - i viktig dialog med föräldrar som bidragit med tankar, behov och önskemål. Vår tanke och förhoppning är att den ska anpassas även till de andra barncanceravdelningarna runt om i landet på sikt. Vi vill ju kunna erbjuda samma stöd till alla familjer. Har du frågor är du välkommen att lägga in dem i kommentarsfältet nedan.

//Johanna Perwe

Bild: Karolinska