Vårt barn dog men vi måste fortsätta leva

Hur överlever vi som föräldrar efter att ett barn har dött? Hur är det att vara förälder till ett barn som ska dö och hur pratar vi med barnen om döden? Hur lever vi som föräldrar vidare när barnet har dött och hur förändras sorgen över tid?

En serie om sorg

För dig som förälder eller närstående till ett barn som har dött sänder Barncancerfonden "En serie om sorg" - en samtalsserie för dig som har förlorat ett barn. Samtalen leds av leg. psykoterapeut Suzanne Runesson och i samtalen möter hon drabbade föräldrar, syskon och andra stödpersoner. Tillsammans delar de med sig av tankar, råd och erfarenheter vid sorg. Efter varje sändning är du också varmt välkommen till mindre digitala samtalsgrupper och tillsammans med andra som också förlorat ett barn utbyta känslor, tankar och erfarenheter.

Läs mer om En serie om sorg

Under hösten 2021 kommer du få möta föräldrarna Thomas och Gunilla som tillsammans med vår legitimerade psykoterapeut Suzanne samtalar om sorgen efter att de i mars 2017 förlorade sin tonårige son Alexander i barncancer. I tre avsnitt delar de med sig av sina känslor, tankar och erfarenheter kring sorgen efter Alexander.

Du får också möta Ulrika Kreicbergs, professor i palliativ vård av barn och unga vid Ersta Sköndal Bräcke högskola, och ta del av insikter från forskningen kring sorgebearbetning och hennes erfarenheter av att möta föräldrar i sorg.

Efter sändningarna av de tre samtalen är du som förälder varmt välkommen att, på det sätt du vill, delta i digitala samtalsgrupper - kanske genom att dela dina tankar, känslor och erfarenheter eller bara lyssna? Om du ovan att samtala om din sorg med andra är detta ett fint tillfälle att prova, kanske för första gången. 

Kommande avsnitt och anmälan

Vårt barn dog men vi måste fortsätta leva.

Sänds den 19/10 kl 18.00. Gruppsamtal börjar kl 18.45.

Anmäl dig här