Hur får man livet att fungera?

Välkommen till Örebro för en heldag om vad som händer i en familj när ett barn drabbats av cancer, och hur man kan göra för att få livet att fungera under och efter behandlingen. Dagen kommer att innehålla samtal och gemensamma reflektioner under ledning av Lena Falck och Malin Ander.

Välkommen till Örebro för en heldag om vad som händer i en familj när ett barn drabbats av cancer och hur man kan göra för att få livet att fungera under och efter behandlingen. Dagen kommer att innehålla samtal och gemensamma reflektioner under ledning av Lena Falck (socionom och legitimerad psykoterapeut) och Malin Ander (legitimerad psykolog och doktor i medicinsk vetenskap).

Innehållet kommer till stor del att styras av de frågor som deltagarna har, t.ex. "Hur kommer man tillbaka till vardagen efter en avslutad behandling?", "Hur får man skolan att fungera?", "Hur kan man förstå och hantera reaktioner i familjen?".

Datum: 2019-08-24

Plats: Clarion Hotel Örebro

Målgrupp: Föräldrar till barn med cancerdiagnoser. Endast vuxna deltagare.

Anmälan: Anmälan sker via formuläret nedan, senast den 3 augusti.

Kontakt:
Petra Tordsson
0707-992712
petra@tordsson.com

Program

9.30 Fika (drop in)

10.00 Workshop och samtal

12.30 Lunch

13.30 Workshop och samtal

15.30 Fika

18.00 Middag

Barncancerfonden Mellansverige står för hela kostnaden, inklusive mat och fika.

Detaljerad beskrivning av dagen

När ett barn får cancer – Vanliga psykologiska reaktioner på kort och lång sikt och hur vi kan förstå dem.

När ett barn diagnosticeras med cancer förändras livet på flera sätt för hela familjen. Många beskriver cancerdiagnosen som en vattendelare: livet före och livet efter cancerbeskedet. En cancerdiagnos innebär en rad kort- och långvariga påfrestningar och reaktioner som ibland kan vara svåra att förstå och hantera. Parallellt med dessa beskriver en del även positiva konsekvenser av sina erfarenheter. 

Den här workshopen riktar sig till Dig som är förälder till ett barn som diagnosticerats med cancer nyligen eller tidigare. Under workshopen är vår förhoppning att du ska få ökad kunskap och förståelse för vanliga psykologiska konsekvenser när ett barn får cancer och hur du kan förhålla dig till dem och stötta dig själv och närstående.

Målet är att ge:

  • Ökad kunskap om vanliga psykologiska konsekvenser av cancer för barnet själv, föräldrar och syskon på kort och på längre sikt.
  • Överblick av vad vi vet från forskningen om kort- och långsiktiga psykologiska konsekvenser efter barncancer.
  • Möjlighet att reflektera kring din egen och närståendes situation och reaktioner.
  • Introduceras till kunskap och strategier för att förstå och förhålla dig till egna och andras svårigheter.
  • Möjlighet att dela erfarenheter och funderingar med andra deltagare och föreläsarna.

Föreläsare:

Lena Falck är socionom och legitimerad psykoterapeut med över 25 års erfarenhet av att arbeta med rehabilitering med familjer med barn med hjärntumörer. Hon driver just nu ett pilotprojekt finansierat av Barncancerfonden där hon erbjuder samtalsstöd via Skype till familjer som diagnosticerats med cancer.

Malin Ander är legitimerad psykolog och doktor i medicinsk vetenskap och arbetar som psykolog och organisationskonsult med särskild inriktning mot stress och hållbara prestationer. Hon har tidigare forskat på kort- och långsiktiga psykologiska konsekvenser av att diagnosticeras med cancer i tonåren och utveckling av psykologiskt stöd för unga som haft cancer. Hon har ett mångårigt samarbete med Barncancerfonden som föreläsare och psykologkonsult.Lena Falck
Lena Falck

Malin Ander
Malin Ander

Anmälan till: Hur får man livet att fungera?

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

Jag har läst och godkänt BCF Mellansveriges integritetspolicy - hantering av personuppgifter

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.