Fråga Doktorn

Det finns många frågor om barncancer. Nu har du chansen att få svaren. Välkommen att Fråga Doktorn i Gävle!

Gävlegruppen bjuder in till Fråga Doktorn – en kväll tillsammans med barnonkologen Anders Öberg, konsultsjuksköterska Hanna Martinsson och syskonstödjare Gustav Westerholm. Under lättsamma former träffas vi för en "frågelåda" där ni deltagare sätter agendan genom era funderingar om allt som rör barncancer. Nu har du chansen att fråga doktorn, sjuksköterskan och syskonstödjaren utanför sjukhusmiljön och samtidigt utbyta erfarenheter och frågeställningar med andra i samma situation.

Träffen som vänder sig till hela familjen, både vuxna och barn, äger rum från 17.30 på restaurang O'Learys i Gävle, där vi i under kvällen också kommer att middag och spela bowling – barnen mot föräldrarna!

Anmälan till Fråga Doktorn sker via formuläret nedan, senast den 5 mars. I din anmälan anger du matalternativ för alla deltagare, och menyn hittar du här:

Game Day Menu

Varmt välkommen till Fråga Doktorn i Gävle!

Kontakt

Vania Wahlman, Gävlegruppen
Telefon: 072-735 40 21
E-post: vaniawahlman@hotmail.com

Hallå Doktorn, Anders Öberg!

Har du varit med om något liknande?

– Ja, jag har medverkat i liknande ”frågelådor” i samband med information om allmänna barnsjukdomar för nyblivna föräldrar, och då har vi varit på bl.a. biblioteket och Upplandsmuseet – där folk är helt enkelt, men det här blir första gången på krogen!

Vad hoppas du på inför den här kvällen?

– Jag hoppas på många kommer att våga fråga. Och att någon börjar... Det här blir ju ett helt öppet forum där deltagarna själva styr över innehållet, så det blir roligt att se vart det leder.

Vilken är den vanligaste frågan du får som barncancerdoktor?

– Det är nog de praktiska sakerna, såsom t.ex. oro kring om patienten får träffa andra under behandlingen och om mat, alltså sådant som man själv kan påverka i situationen. Men sedan är det också mycket frågor om vad som kommer att hända efter behandlingen. Hur ser uppföljningen och framtiden ut?

Vilken är den svåraste frågan du får?

– ”Hur kommer det att gå?” Och den frågan är ju såklart omöjlig att svara på. Men då säger jag att vi gör allt vi kan, men att det inte finns några garantier för någonting. Vi utgår ifrån att det kommer att gå bra, och genom det förhållningssättet kan vi förhoppningsvis i alla fall förmedla styrka och hopp.

Stannar du och spelar bowling också?

– Ja, jag har jour i Gävle under kvällen, så jag stannar och bowlar också.

OK, så hur bra är du på att bowla då?

– Haha, jag är ingen superstjärna, men jag brukar inte göra bort mig helt!

Hanna Martinsson, konsultsjuksköterska

Gustav Westerholm, syskonstödjare

Anmälan till Fråga Doktorn

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

Jag/vi önskar att äta middag
Har du tidigare deltagit i en matinkluderad aktivtet med Gävlegruppen?
Jag har läst och godkänt Barncancerfonden Mellansveriges integritetspolicy - hantering av personuppgifter

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.