Maxa livet bjuder in till seminarium om existentiell hälsa

Välkommen till en förmiddag om meningen med livet och tillvaron när livet inte blir som tänkt. Under några timmar ger vi plats åt de frågor som ofta uppstår när vi själva eller någon nära drabbas av en svår sjukdom. Möt andra, lyssna på forskare och bidra på det sätt du vill! Det handlar om livet, hoppet, meningen och döden.

När vi själva eller någon vi älskar blir svårt sjuk kastas vi in i en existentiell kris. Vi ställs inför hopp och hopplöshet, frågor om liv och död, om meningslöshet, människans fria val och andra tankar om vad det innebär att vara människa. Frågor som många gånger kan vara svåra att sätta ord på, och att prata om med andra. Det är när vi vågar möta och samtala kring de existentiella utmaningarna som de också kan bli till en resurs för ökad livskvalitet.

Den här förmiddagen vill Maxa Livet - tillsammans med dig - stanna upp och lyfta de livsfrågor som vi alla någon gång kommer i kontakt med i livet. 

Föreläsningen leds av Cecilia Melder, Teol. Dr, forskare, högskolelektor och präst. Det kommer även att vara ett panelsamtal med inbjudna gäster. 

Maxa livet-medlemmar, syskon och föräldrar är välkomna att delta på plats i Stockholm, men det finns endast 35 exklusiva platser!

Dagen inleds med frukost och avslutas med gemensam lunch. Seminariet är kostnadsfritt och Barncancerfonden bekostar även resa till och från seminariet om du bor utanför Stockholm.

Har du inte möjlighet att ta dig till Stockholm?

Ingen fara! Då kan du delta i webinariumet online istället. 

Läs mer och boka en plats på seminariet senast den 30 september.

Läs mer och boka en plats på webinariet senast den 8 oktober.