Drakens Ägg - Äventyr i Bibloria

Välkomna till en värld för länge sedan som är fylld av fantasi och äventyr, en värld där mycket är möjligt. Välkomna till Drakens Ägg - ett digitalt familjeäventyr tillsammans med LajvVerkstaden!

I Bibloria finns det 4 länder där det bor 4 olika folk. I Jordrike bor de visa och kloka enterna, i en djup och mystisk skog. I Vattuland bor vågryttarna, de modigaste av alla som rider vågorna när stormen är nära. I Vindrepubliken bor det stolta och ordentliga hökfolket som vakar över berg och dal. I Eldestan bor drakarna, som ruvar på skatter och rikedomar i stora slott uppe i vulkaner.

Bibloria var länge en fredlig plats men nu står världen i lågor då drakarna har börjat attackera de andra länderna. Drakäggen är stulna från drakens mystiska bibliotek och deltagarna måste lämna tillbaka dem. Men drakens bibliotek är en labyrint av fällor och faror, där vandrar både vålnader och andra märkliga varelser. Förhoppningsvis kommer ni att lyckas ta er ända ner till drakens bo, och kunna lägga tillbaka ägget. Men kan ni övervinna er egen girighet, eller kommer ni försvinna in i mörkret på drakens bibliotek?

I detta digitala lajv, för alla åldrar, kommer du att få spela en karaktär som ska ta sig in på biblioteket och försöka lämna tillbaka äggen innan världen går under! Har man otur kanske man misslyckas och inte kommer tillbaka levande. Har man tur kanske man får med sig något dyrbart tillbaka från biblioteket.

Detta är ett digitalt äventyr för hela familjen där man kan delta tillsammans framför en datorskärm. Lite riktlinjer att tänka på innan man deltar:

Drakens Ägg - så går det till

  • Vi kommer att prata med er som deltar och vill gärna se och höra just dig. Man måste inte om man inte vill. Det går även bra att skriva saker i chatten och bara titta på.             
  • I vissa moment är du med och löser problem som uppstår. Då är att kunna läsa och skriva hjälpsamt. Men det går lika bra att sitta med och bara titta på vad som händer också. Tips är att ha med en kompis eller vuxen som kan hjälpa dig.
  • Det som händer i äventyret kan vara väldigt spännande och en del konstiga karaktärer kan dyka upp. Känner man att det kan bli läskigt så är det bra att ha någon vuxen med sig.
  • Detta är ett rollspel där man låtsas vara någon annan, och ni får väldigt gärna ta tillfället i akt och klä ut er och även visa upp för oss. Har ni några festliga färgglada kläder hemma så använda dem. Välj ett land din roll kommer ifrån och kom på ett namn som skulle passa just er roll!
  • Vågryttare är fartfyllda och energiska, har blåa och vita kläder som funkar när man surfar på de stora haven.
  • Enterna är skogsvarelser klädda i växter och enkla kläder, har bruna och gröna kläder mest som passar i skogen.
  • Hökfolket är stolta och allvarliga, de har svarta och gråa kläder som gör att de ser lite farliga ut när de flyger i himlen.
  • Du som är med är jätteviktig i äventyret, och vi vill höra all er fantasifulla idéer.

Välkommen att anmäla dig via formuläret nedan, senast den 22 mars!

Välkommen!

Kontakt

Jessica Albinsson
Tel: 0730-60 92 99
E-post: jessica.albinsson@icloud.com

Lajvverkstaden

Anmälan till Drakens Ägg

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

Deltagare 1 - vuxen
Deltagare 2 - vuxen
Deltagare 3 - vuxen
Deltagare 4 - vuxen

Godkännande av bildpublicering

Godkännande av bildpublicering

Jag godkänner att bilder som tas av arrangören i samband med aktiviteten, och där vi medverkar, publiceras i Barncancerfonden Mellansveriges kanaler.
Jag har läst och godkänt Barncancerfonden Mellansveriges integritetspolicy - hantering av personuppgifter.

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.