K-pop på Discord!

Hallå, alla K-pop-galningar! Nu arrangerar Barncancerfonden Mellansverige tillsammans med övriga Barncancerfonden-föreningar en ny grupp på Discord, där vi som gillar K-pop kan träffas och utbyta allt som har med koreansk popkultur att göra.

Gillar du K-pop? Vill du träffa andra som också gillar K-pop och hänga i en Discord-grupp? Nu kan du göra det tillsammans med andra som också behandlats för cancer eller är syskon till barncancerdrabbade. Du behöver vara 13 år eller äldre för att delta. Medlemmar ur alla landets barncancerföreningar är välkomna.

Välkommen söndagen den 11 juli för en träff på Barncancerfondens Discord-plattform. Anmäl dig via länken nedan, så får du ett presentkort på ICA så att du kan ladda upp med snacks och annat nödvändigt. Det blir bl.a. ett Kahoot med K-pop-relaterade frågor på första träffen.

Välkommen till K-pop på Discord!

Läs mer om Barncancerfondens Discord-pattform

Skaffa Discord (gratis)

Anmäl dig här

Kontakt

Martina Mårlind, Barncancerfonden Södra
076-627 64 19
martina.marlind@barncancerfonden.se

Vad är K-pop?

K-pop (koreansk pop) är den mest populära och bäst säljande musikgenren i Sydkorea. Under slutet av 1990-talet började K-pop spridas i Asien, men har också uppnått global popularitet under början av 2010-talet tack vare spridningen via sociala medier.

K-pop är en genre av popmusiken som symboliseras av simpla men smittsamma melodier och beats, vanligtvis med temat kärlek, och ofta framförda av skickligt dansande artister.

Genren hämtar till stor del inspiration från de globala musikindustrierna i Nordamerika och Europa, och den sydkoreanska popkulturen liknar idag mer och mer den västerländska.

Källa: Wikipedia