Samtal om sorg: "Högtider, årstider, datum och annat återkommande - hur hanterar vi det?"

Andra delen i en serie om sorg - tre livsända samtal som riktar sig till dig som förlorat ett barn eller syskon i cancer.

Hantera högtider?

I detta livesända samtal ger vi exempel på hur olika familjer och personer hittat sätt att hantera högtider som firas av många, såsom jul och nyår. Men även de tider som är speciella för just er familj till exempel födelsedagar. Kanske hösten är förknippad med många minnen för er? Eller gjorde ni alltid något speciellt tillsammans under sommarmånaderna? Suzanne Runesson, socionom och leg. psykoterapeut samtalar med familjer som mist barn i cancer.

Efter livesändningen finns möjlighet att delta i samtal i mindre grupper mellan klockan 18.45 och 19.30. Under gruppsamtalen får den som vill möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra som gått igenom liknande situationer. En värd från Barncancerfonden finns med för att öppna upp och avsluta samtalet.

Andra av tre livesända samtal

En serie om sorg är en serie med livesända samtal som riktar sig till dig som förlorat ett barn eller syskon i cancer eller står i annan relation till barnet. När ett barn dör och livet är som allra svårast kan det vara av stort värde för dig som förälder, syskon eller närstående att samtala med någon och få dela dina tankar och känslor. Att gå igenom den process som följer efter ett barns död tar ofta lång tid. Behovet av samtalsstöd kan finnas både när sorgen är ny och när den funnits en längre tid.

"Högtider, årstider, datum och annat återkommande - hur hanterar vi det?" är det tredje av tre livesända samtal om sorg.

Suzanne Runesson

Läs mer och anmäl dig här