Vad vi önskar av andra och varandra vid sorg

Hur påverkas våra relationer efter att ett barn har dött? Vad kan hjälpa relationerna i en svår situation? Hur hanterar vi rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs? Hur kan du som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess?

En serie om sorg

För dig som förälder eller närstående till ett barn som har dött sänder Barncancerfonden "En serie om sorg" - en samtalsserie för dig som har förlorat ett barn. Samtalen leds av leg. psykoterapeut Suzanne Runesson och i samtalen möter hon drabbade föräldrar, syskon och andra stödpersoner. Tillsammans delar de med sig av tankar, råd och erfarenheter vid sorg. Efter varje sändning är du också varmt välkommen till mindre digitala samtalsgrupper och tillsammans med andra som också förlorat ett barn utbyta känslor, tankar och erfarenheter.

Läs mer om En serie om sorg

Under hösten 2021 kommer du få möta föräldrarna Thomas och Gunilla som tillsammans med vår legitimerade psykoterapeut Suzanne samtalar om sorgen efter att de i mars 2017 förlorade sin tonårige son Alexander i barncancer. I tre avsnitt delar de med sig av sina känslor, tankar och erfarenheter kring sorgen efter Alexander.

Du får också möta Ulrika Kreicbergs, professor i palliativ vård av barn och unga vid Ersta Sköndal Bräcke högskola, och ta del av insikter från forskningen kring sorgebearbetning och hennes erfarenheter av att möta föräldrar i sorg.

Efter sändningarna av de tre samtalen är du som förälder varmt välkommen att, på det sätt du vill, delta i digitala samtalsgrupper - kanske genom att dela dina tankar, känslor och erfarenheter eller bara lyssna? Om du ovan att samtala om din sorg med andra är detta ett fint tillfälle att prova, kanske för första gången. 

I denna sändning möter vår leg. psykoterapeut Suzanne Runesson föräldrarna Thomas och Gunilla. Tillsammans pratar de om sina erfarenheter av hur relationer påverkas när ett barn har dött och vad som kan hjälpa relationerna i en svår situation - men också om rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs. När det värsta tänkbara händer och ett barn dör kan relationer prövas, både inom familjen och bland närstående runt omkring. Hur kan man som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess?

Kommande avsnitt och anmälan

Vad vi önskar av andra och varandra vid sorg.

Sänds den 16/11 kl 18.00. Gruppsamtal börjar kl 18.45.

Anmäl dig här