En serie om sorg: Att hålla samman i relationen och med andra efter att ett barn dött

När det värsta tänkbara händer och ett barn dör kan relationer prövas, både inom familjen och bland närstående runt omkring. Känslor av besvikelser och ensamhet kan göra en redan svår situation ännu svårare. Hur kan man som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess?

Den 11 maj kl 18.00 möter Suzanne Runesson, leg. psykoterapeut vid Barncancerfonden, föräldraparet Anna och Richard. Tillsammans pratar de om goda exempel och tips på vad som kan hjälpa relationen i en svår situation - men också om rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs. 

Möt andra i mindre grupper

Efter sändningen är du som är förälder eller syskon varmt välkommen att delta i mindre samtalsgrupper mellan 18.45 och 19.45. Under gruppsamtalen finns möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra som förlorat barn. I det här sammanhanget är inte det gemensamma cancer, utan förlusten av ett barn. En värd från Barncancerfonden finns med för att öppna upp och avsluta samtalet.

Arbetar du med människor i sorg, eller är intresserad av det här ämnet ändå?

Du är varmt välkommen att anmäla dig och lyssna till samtalet. Det är dock enbart föräldrar eller syskon som deltar i de digitala samtalsgrupperna efter sändningen.

Läs mer och anmäl dig senast den 9 maj

En serie om sorg

En serie om sorg är en serie med samtal som riktar sig till dig som förlorat ett barn eller syskon, eller står i annan relation till barnet. När ett barn dör och livet är som allra svårast kan det vara av stort värde för dig som förälder, syskon eller närstående att samtala med någon och få dela dina tankar och känslor. Att gå igenom den process som följer efter ett barns död tar ofta lång tid. Behovet av samtalsstöd kan finnas både när sorgen är ny och när den funnits en längre tid.