Camp Sälen - Ungdomsstorlägret 2019

Camp Sälen

Barncancerfonden Mellansverige presenterar: Ungdomsstorlägret 2019! Hoppas att du är redo för lite frisk luft och äventyr, för nu drar vi till Dalarna. Välkommen till Camp Sälen!

Barncancerfonden bjuder varje år in ungdomar mellan 13-19 år som har eller har haft barncancer till ett storläger någonstans i Sverige. Syskon är också varmt välkomna.

Lägret arrangeras i år av Barncancerfonden Mellansverige och äger rum den 30 maj - 2 juni.
Vi kommer att vara i fjällvärlden, närmare bestämt Sälen. Där kommer vi att bo på Högfjällshotellet och utföra aktiviteter i dess närhet.

Vi hoppas att ca 200 ungdomar kommer resande från Sveriges alla hörn. Det blir många glada återseenden och nya kompisar varje år.

Transporterna till och från lägret samordnas av respektive förening.

Ansökan och utförlig information hittar du här (extern sida) 

Välkommen med din ansökan, senast den 17 mars!

Vill du medverka som ungdomsledare på lägret - läs mer här!

Fakta Sälenfjällen

Transtrandsfjällen eller Sälenfjällen är Sveriges sydligaste fjällområde och ligger strax väster om Transtrand och Sälen i Malung-Sälens kommun i västra Dalarna.

Fjälltopparna når kring 900 meter över havet. Området är känt och mycket välbesökt på grund av sina många skidanläggningar och sin relativa närhet till södra Sverige. Några fjällnamn är Västra Kalven, Östra Kalven, Hundfjället och Granfjället.

Källa: Wikipedia