Foto: Hans Kullin

Barncancergalan: över 30 miljoner kronor till kampen mot barncancer

Barncancergalan - Det svenska humorpriset satte barncancer i fokus med syfte att uppmana till att stödja Barncancerfondens livsviktiga arbete. Tusentals tittare valde att bli Barnsupporter samtidigt som några av Sveriges främsta humorister prisades.

Carina Berg och Pernilla Wahlgren ledde kvällens upplaga Barncancergalan - Det svenska humorpriset då tusentals människor engagerade sig och valde att bli Barnsupporter och stödja Barncancerfondes livsviktiga arbete. Tillsammans kommer kvällens barnsupportrar på sikt att bidra med över 30 miljoner kronor i kampen mot barncancer. 

- Kvällens engagemang visar prov på att vi är många som är överens – barn och cancer hör inte ihop. Till alla där hemma som varit med oss ikväll och som valt att bli Barnsupporter – till er vill jag säga ett varmt och innerligt tack. Vi vill att fler barn ska överleva cancer och att de familjer som drabbas ska få det stöd de behöver både under och efter behandling, varenda barnsupporter som anmält sig ikväll gör stor skillnad i det arbetet, säger Anne Bergsten, projektledare för galan på Barncancerfonden.

- Jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet en kväll som denna. Årets upplaga av Barncancergalan – Det svenska humorpriset blev en värmande och berörande kväll, där alla som har engagerat sig har bidragit till kampen mot barncancer, säger Sanny Ekstrand, operativ chef Discovery Networks Sweden. 

Under kvällen delades Det svenska humorpriset ut till några av de humorister som bjudit på läkande och välgörande skratt under det gångna året. Priset, i form av en bronsstatyett föreställande Gösta Ekmans ikoniska rollfigur Herr Gunnar Papphammar, delas sedan 2015 årligen ut till Sveriges främsta inom humor på film, tv, scen och webb. 

Här är alla vinnare av Det Svenska Humorpriset 2021

Hederspriset till Gösta Ekmans minne: Christer Lindarw 

Årets humorprogram: Trevlig helg

Årets komedi: Dips

Årets kvinnliga komiker: Johanna Nordström

Årets manliga komiker: Per Andersson

Årets humorpodd: Flashback Forever 

Årets humorklipp (framröstad av Aftonbladets läsare): Freudian Slip Productions - Coronakriget

Barnens pris (framröstad av barn på Barncancerfonden.se): Kokobäng

Barncancergalan – Det Svenska Humorpriset producerades av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks och sändes direkt från Berns salonger i Stockholm på Kanal 5 och discovery+ måndagen den 27 september 2021.