Att arrangera Spin of Hope

Spin of Hope är ett roligt sätt att kombinera en välgörenhetsaktivitet på den lokala träningsanläggningen med en öppet hus-aktivitet.

Många som deltar i Spin of Hope är inte medlemmar på den träningsanläggning som de spinnar på. Det är alltså ett perfekt tillfälle för er som träningsanläggning att visa upp era instruktörer, träningsformer och lokaler.

Här kommer en del tips för er arrangörer så att ni kan planera och utföra ett så bra Spin of Hope som möjligt. Använd er gärna av det digitala marknadsföringsmaterialet som ni fått tillgång till via en länk i ert välkomstmejl.

Lokal projektledare

Som anläggning behöver man utse en lokal projektledare som ansvarar för att Spin of Hope planeras, genomförs och summeras på ett så bra sätt som möjligt. Denna person är även den som har kontakten med Spin of Hopes projektledare på Barncancerfonden. Den ni utser som projektledare är oftast en driven person bland personalen eller bland instruktörerna.

Instruktörskåren

Den lokala projektledaren behöver stöd och hjälp från instruktörskåren på anläggningen. Det är inte meningen att projektledaren ska göra allt arbete, snarare ska denna koordinera gruppens samlade arbete.

Bra att veta för dig som arrangerar Spin of Hope.

Ladda ned PM för arrangörer här

Schemaläggning av dagen

Som anläggning behöver man schemalägga tolv spinningpass med olika teman och happenings - till exempel utlottningar av sponsorpriser. Temapassen kan variera både i intensitet, musikgenre och upplägg. Det viktigaste är att förstå att den stora målgruppen för Spin of Hope är företag, föreningar och kompisgäng där många kanske aldrig har suttit på en spinningcykel. Var pedagogisk och visa grunderna för spinning, men våga också ta ut svängarna och bjuda på er själva. Tidigare år har man till exempel gjort följande:

 • Rockpass där instruktören klätt ut sig i rockkläder och peruk
 • Dansbandspass med dansare som dansat in i salen
 • Videospinning med film från Tour de France
 • Schlagerpass med discokula i taket och mycket glitter på instruktörerna

Man kan få stort reslutat i både stämning på anläggningen samt på insamlingssidan om man ordnar med andra aktiviteter vid sidan av spinningen.

 • Träningspass i de andra salarna där man betalar en fast avgift till Barncancerfonden för att delta
 • Utlottningar av priser genom lottringar
 • Föreläsningar om kost och träning
 • Föreläsning om barncancer och drabbade familjers situation
 • Infodisk/mässdel med uställare (företag, föreningar, den lokala Barncancerföreningen etc)
 • Uppvisningar - till exempel genom samarbeten med lokala idrottsföreningar
 • Ansiktsmålning för de allra minsta

Priser från sponsorer

Om ett lokalt företag - eller kanske till och med ett företag som har ett lag på plats - vill synas under Spin of Hope kan de skänka produkter och varuprover för utdelning under dagen.

Som sponsor får man sin logotyp på www.spinofhope.se (under stadens anläggningssida). Logotypen skickar den lokale projektledaren per mejl till ansvarig projektledare på Barncancerfonden.