Om eventet

Målet med Spin of Hope den 17 mars 2018 är att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfondens lokala föreningar.

Så här fungerar det

  • Du deltar i lag om 1-12 personer som turas om att hålla igång en spinningcykel i 12 timmar. Du kan även boka in dig på drop in-plats om det är svårt att få ihop ett lag. Hör med din lokala arrangör om det finns platser. 
  • Lagavgiften är 1 500 kronor. Om ni är 12 deltagare i laget blir det 125 kronor per person.  Om ni vill bidra lite extra bokar ni en Guldcykel för 3 000 kronor.

Tack för att du och ditt lag är med i kampen mot barncancer. 

Passar det mig?

Spinning passar de flesta, oavsett hur vältränad man är, eftersom var och en själv reglerar motståndet och hastigheten. 

Du tävlar bara mot dig själv. Att träna spinning är lika effektivt som att springa, men är mycket skonsammare mot lederna. Spinning är dessutom ett bra komplement till annan träning eftersom man tränar kondition och syreupptagningsförmåga.

Spinningens effektivitet grundar sig på användning av lår- och de stora sätesmusklerna, det vill säga kroppens största muskelgrupper. Det här betyder också att hjärtat och blodcirkulationen får arbeta mycket, vilket resulterar i att konditionen förbättras snabbt.

Tveka inte!

Anmäl ditt lag redan idag.

Till anmälan

Vad är spinning?

Spinning är inomhuscykling till musik där cyklisten själv bestämmer terrängen. För detta finns specialutvecklade cyklar – spinningcyklar eller bodybikes. Spinningcykeln är stabilare än en vanlig motionscykel och du kan ändra motståndet steglöst för att på så sätt efterlikna motlut och nedförsbackar.

Historia

Spinning härstammar från USA och har funnits i snart 20 år. Det började 1987 då den före detta tävlingscyklisten och triathleten Johnny Goldberg skulle träna inför ett non stop-cykellopp genom hela USA. Eftersom han inte tyckte om vanliga motionscyklar började han utveckla en ny form av träning med en motionscykel som hade böjt styre, smal sadel och fast kedjebana, för att cykeln skulle påminna så mycket som möjligt om en racingcykel.

"Spinningcykeln" började så småningom sprida sig runt hela världen i olika format och den utvecklades efter hand allt mer och mer. I de spinningklasser som idag finns på gym världen över är musiken och gruppkänslan en del av upplevelsen.