Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna kring Spin of Hope.

Vad är Spin of Hope?

Spin of Hope är Nordens största spinningevent. 2019 ställde 124 anläggningar i Sverige upp som arrangörer och det samlades in drygt 6 800 000 kronor till Barncancerfonden. 

När genomförs Spin of Hope 2020?

Spin of Hope genomförs den 20-21 mars 2020.

Vad skiljer de olika uppläggen/dagarna åt?

fredagen erbjuder vi deltagarna att boka en timme som passar. På så sätt kan kompisgänget eller kollegorna avsluta veckan med en timmes spinning tillsammans. Efterlängtat av många!

lördagen är upplägget som vanligt – en deltagare håller igång sin spinncykel i 12 timmar, med hjälp av andra eller på egen hand.

Vem arrangerar Spin of Hope?

Alla träningsanläggningar/gym/föreningar som har en sal med spinningcyklar. Det finns även arrangörer som ordnar med andra lokaler där lokala gym hjälper till med att köra dit spinningcyklar. 

Jag är anmäld som arrangör, var hittar jag marknadsföringsmaterial?

Det finns en länk till det digitala marknadsföringsmaterialet i det välkomstmail som skickas ut till arrangören i samband med att eventet publiceras här på hemsidan. Tidigare har detta material legat öppet här på sidan, men då det innehåller logotyper m.m. så är detta något som enbart anmälda arrangörer får tillgång till. Skulle ni ha tappat bort mailet med länken så hör av er till event@barncancerfonden.se så hjälper vi er.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig här på hemsidan under fliken "delta" där du hittar alla arrangörer som ska medverka på Spin of Hope. Du kan antingen söka på en specifik arrangör, eller sortera efter stad för att hitta en arrangör nära dig. Betalning sker direkt här på hemsidan vilken är kopplad direkt till Barncancerfonden. När du anmält dig får du ett kvitto per e-post på din anmälan. För att anmäla dig till fredagens pass, gå in på "Spin of Hope Fredag" på startsidan. 

Hur många deltagare kan man anmäla i ett lag?

1-12 personer kan delta i ett lag. Är ni fler så anmäl gärna flera lag. Det finns även de som cyklar alla 12 timmar ensam. Du väljer helt själv vad som passar dig! 

Vad kostar det att anmäla ett lag?

1 500 kronor för en bascykel, 3 000 kronor för en guldcykel eller 10 000 kronor för en diamantcykel. Om ni är exempelvis 12 deltagare som köper en bascykel blir det 125 kronor per person. 

Vad händer efter att jag skickat iväg min anmälan?

Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp på listan över anmälda lag på den anläggning du anmält dig till. Listorna kommer att uppdateras varje dag, men det kan dröja en stund efter det att du genomfört din betalning.

Jag har anmält ett lag men det syns inte i listan?

Anmälningslistorna uppdateras automatiskt, men det kan dröja en stund innan just ditt lag kommer med på listan. Om det skulle dröja mer än en dag, skicka gärna ett mejl till event@barncancerfonden.se.

Vilka kommer att delta?

Alla! Allt från familjer, vänner, grannar, arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla ett lag och spinna under Spin of Hope.

Hur många anläggningar kommer att medverka?

124 anläggningar var med 2019, vi hoppas på att minst lika många vill vara med som arrangörer även 2020.

Vart går pengarna som samlas in?

Alla pengar som samlas in under Spin of Hope går till den livsviktiga forskningen samt ger stöd till cancerdrabbade barn och deras familjer.

Guide för att ändra på information för ert Spin of Hope-event