Isabelle Ducellier blir Barncancerfondens nya generalsekreterare.

Isabelle Ducellier ny generalsekreterare för Barncancerfonden

Den 6 november börjar Isabelle Ducellier sitt viktigaste jobb någonsin; som generalsekreterare på Barncancerfonden. Hon kommer senast från McKinsey och har själv erfarenhet av barncancervården. 2016 fick hennes son diagnosen osteosarkom.

Isabelle Ducellier har lång erfarenhet från försäljning och marknadsföring av konsumentvaror, och brinner för varumärkes- och ledarskapsfrågor. Hon kommer senast från konsultföretaget McKinsey och har tidigare varit VD för Pernod Ricard i Sverige. Isabelle har även lång erfarenhet av styrelsearbete, från klädföretaget Björn Borg, Franska skolan Lycée Français Saint Louis i Stockholm och Jönköping Business School.

2016 drabbades Isabelles son av osteosarkom, en typ av skelettcancer. Det har gett henne en egen erfarenhet av barncancervården i Sverige och samtidigt en stor förståelse för de drygt 300 familjer som varje år får besked om barncancer. Isabelles son är idag färdigbehandlad.

– Jag är otroligt glad och stolt över att bli generalsekreterare på Barncancerfonden. Jag ser det som en ära att få ge något tillbaka, efter allt jag har fått från samhället i form av trygghet och vård när min egen son blev sjuk i cancer. Nu kommer jag att göra allt jag kan för att med passion och energi bidra till arbetet med att finansiera livsviktig forskning och ge stöd till drabbade familjer, säger Isabelle Ducellier.

Framstegen inom forskningen har gjort att 80 procent av de barn som drabbas av cancer idag överlever. På 70-talet överlevde bara 20 procent. Men för att alla barn ska överleva cancer krävs nya och bättre behandlingar, och därmed mer pengar till forskning.

– Med rekryteringen av Isabelle Ducellier får vi en generalsekreterare som förutom att vara en stark ledare med gedigen erfarenhet av att bygga varumärken och organisationer faktiskt vet hur det är att få ett av de svåraste besked en förälder kan få; att ens barn har cancer. Vi i styrelsen ser nu fram emot att tillsammans med Isabelle ta nästa steg i Barncancerfondens utveckling, på väg mot visionen att utrota barncancer, säger Jens Schollin, ordförande för Barncancerfonden.

Barncancerfonden samlade under 2016 in 365 Mkr, en ökning med 7,5 procent jämfört med året innan. Barncancerfonden är den största enskilda finansiären av svensk barncancerforskning och har bidragit med mer än 2 miljarder kronor till forskningen sedan starten 1982.

Isabelle Ducellier börjar sin tjänst den 6 november.