På lördag är det dags för löploppet Run of Hope, som samlar in pengar till barncancerforskningen. Foto: Johanna Lundberg

12 000 springer mot barncancer på lördag

På lördag den 7 oktober arrangeras Barncancerfondens löparevent Run of Hope. Löpare över hela landet kan välja mellan hela 214 olika lopp. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Run of Hope är ett löparevent för alla som vill bidra i kampen mot barncancer och samtidigt genomföra en hälsosam aktivitet tillsammans med nära och kära. Fjolårets premiärupplaga samlade in 1,1 miljoner kronor till Barncancerfonden. I år har målsättningen varit att samla in 1,5 miljoner kronor och att minst 150 lopp genomförs runt om i landet.

Med tre dagar kvar finns hela 214 olika lopp registrerade, och Barncancerfonden räknar med minst 12 000 deltagare på plats vid startlinjerna på lördag.

– Det är fantastiskt att så många vill engagera sig i kampen mot barncancer genom att springa med oss på lördag. Loppet är på 5 kilometer, så det passar både vana snabblöpare och den som hellre vill småjogga igenom, säger Jonas Karlsson, projektledare på Barncancerfonden.

Pengarna som samlas in i samband med Run of Hope går till forskningen om barncancer och till att stötta drabbade familjer. Huvudsponsorn för Run of Hope, Vitamin Well, matchar deltagarnas anmälningsavgifter för de 2000 första anmälningarna.

– Vi är glada över att få samarbeta med Barncancerfonden för andra året i rad och har höga förväntningar inför årets Run of Hope. Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och vi vill ta vårt ansvar som företag. Det känns både naturligt och viktigt för oss att fortsätta stötta Barncancerfonden och vi är stolta över att vara med och göra avtryck i kampen mot barncancer säger Mariette Wolfers, Marknad Sverige, Vitamin Well.

Vi välkomnar media
Journalister är välkomna till alla lopp. Här finns en en sammanställning över alla platser och orter samt kontaktuppgifter till alla arrangörer.

Om Run of Hope
• Run of Hope är ett årligt event under Barncancerfonden, som privatpersoner och företag själva kan anordna.
• Startavgiften är 50 kronor och går direkt till Barncancerfonden. Dessutom ger huvudsponsorn Vitamin Well lika mycket, alltså 50 kronor, för de 2000 första startande.
• Loppet genomförs den 7 oktober.
• Förra året deltog över 10 000 personer i Run of Hope, och eventet samlade 1,1 miljoner kronor till barncancerforskningen.
• Mer information på www.runofhope.se

Om barncancer
• Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer.
• Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
• Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
• Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.