Frågor och svar

Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar om Walk of Hope som genomförs varje år i september.

Vad är Walk of Hope?

Walk of Hope är en välgörenhetspromenad som har till syfte att samla in pengar till barncancerfonden. 2018 ställde 94 arrangörer upp och samlade tillsammans in drygt 1 miljon kronor. Alla pengar som samlas in går till att finansiera den livsviktiga barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. 

När genomförs Walk of Hope?

Walk of Hope pågår under hela september som är barncancermånaden. Som arangör får man själv välja vilken dag under denna månad man vill genomföra sin promenad. 

Ett Walk of Hope kan genomföras såväl i stadsmiljö som ute i naturen och många arrangörer anpassar sina promenader för barnvagnar och rullstol. Det finns ingen begränsning i antal deltagare. Alla kan delta - arrangören avgör såväl tid som sträcka och man genomför loppet i sin egen takt. 

Att vara med och promenera i en Walk of Hope-promenad kostar 100 eller 150 kronor. Du kan även välja en familjestart för 250 kronor.  

Att arrangera Walk of Hope

Vem kan arrangera Walk of Hope?

Vem som helst kan arrangera ett Walk of Hope, det är lätt som en plätt! Ditt walk of Hope kan vara en lunchpromenad med kollegorna, en promenad med Idrottsföreningen, med hunddagiset eller familjen. Det enda du behöver är ett stort hjärta och en vilja att stödja Barncancerfonden.

Vad kostar det att arrangera Walk of Hope?

Det kostar ingenting att arrangera Walk of Hope.

Hur anmäler jag mig som arrangör?

Här på hemsidan kan du anmäla dig snabbt och enkelt genom att fylla i registreringsformuläret.  

Varför fungerar det inte att registrera mig med samma uppgifter jag använde förra året?

Om du har arrangerat ett event hos Barncancerfonden tidigare så har du redan ett användarkonto. Försöker du att registrera dig som arrangör utan att vara inloggad på ”Mitt konto” säger systemet ifrån då man inte kan registrera flera konton med samma e-postadress. Logga in med ditt befintliga konto innan du registrerar dig för årets Walk of Hope. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör?

Efter att du har anmält dig som arrangör lägger vi upp ditt Run of Hope i eventlistan (det tar cirka en arbetsdag) och skickar ett välkomstmail. I detta mail finns en länk till ett digitalt marknadsföringsmaterial som du är välkommen att använda dig av för att sprida information om ditt event. Här hittar du även checklistor och tips inför ditt evenemang.

Hur lång bör promenadsträckan vara?

Du kan själv välja efter dina deltagares förmåga, men någonstans mellan 3-5 km är en bra sträcka. 

Hur gör jag ändringar på min arrangörssida? 

Logga in på 'Mina sidor' som du hittar högst upp på sidan. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Kan jag ändra antalet startplatser på min egen eventsida i efterhand?

Då det kan vara svårt att uppskatta hur många deltagare som visar intresse så kan du gå in och ändra antalet startplatser på ditt event. Det gäller även kontaktupggifter och annan information som rör ditt event. Logga in på 'Mina sidor' som du hittar högst upp på sidan. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Kan jag ha egna lokala sponsorer till mitt Walk of Hope?

Absolut! Det finns färdiga sponsormoduler på arrangörens insamlingssida där man kan registrera sponsorer på brons-, silver- och guldnivå. Man kan även ordna med lokala sponsorer som ställer upp med fika, bananer eller annat tilltugg och dryck. Säkerställ att företaget följer Barncancerfondens Etiska riktlinjer.

Kan mina deltagare betala med Swish?

I Walk of Hope kan man utöver att betala direkt på din eventsida även swisha in pengar. Några veckor innan ditt lopp så kommer du att få en unik kod skickad via mail. Det är viktigt att du uppmanar den som swishar att skriva denna kod i meddelandefältet för inbetalningen. Först då kan vi på Barncancerfonden sammanställa och se hur mycket som har swishats till just ditt event. Av tekniska begränsningar kan det dröja några veckor innan alla de pengar som swishats med din kod syns på din insamlingssida. Namn på den som har swishat en gåva kommer inte att synas på hemsidan. 

Swishnummer för Walk of Hope: 123 227 81 25.

Var betalar jag in gåvor som kommit in efter evenemanget?

Det enklaste sättet att betala in gåvor på är att göra det via din eventsida som skapas när du registrerar dig. Du använder dig av rutan ”Ge en gåva”.

 

Att delta i Walk of Hope

Hur anmäler jag mig som deltagare?

Om du inte kan eller vill arrangera ditt eget Walk of Hope utan vill anmäla dig som deltagare till ett redan registrerat lopp går du till eventlistan och väljer den arrangör som ligger närmast dig. Du följer sedan stegen i anmälan och gör din beställning. När du anmält dig får du ett kvitto på ditt köp.

Vilka kan delta?

Alla! Allt från familjer, vänner, grannar till arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla sig.

Vad kostar det att delta?

En startplats kostar 100 eller 150 kronor, du får själv välja vilken summa du vill bidra med. Det finns även en familjestart för 250 kronor. Hela summan går till Barncancerfonden. 

Vart går de insamlade pengarna i Walk of Hope?

Pengarna som samlas in under Walk of Hope går till Barncancerfondens tre ändamål: Forskning, Råd och stöd och Information. Läs gärna mer hur vi fördelar de insamlade pengarna.

Vad händer efter att jag skickat iväg min anmälan?

Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp på deltagarlistan på det event du valt. Sedan är det bara att dyka upp och promenera! Glöm inte att skriva ut kvittot eller spara mejlet du får efter genomför betalning, det fungerar som startbevis.

Hur långt går man?

Det bestämmer arrangören. Vår rekommendation är att välja en sträcka där många kan delta. Du kan läsa om vilken sträcka ni ska promenera på just din arrangörs eventsida.