Frågor och svar

Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar om Walk of Hope. Walk of Hope genomförs mellan den 25 augusti och den 30 september.

Vad är Walk of Hope?

Walk of Hope är ett promenadlopp som kan arrangeras av vem som helst. Alla pengar som samlas in går till att finansiera den livsviktiga barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. Walk of Hope genomförs för femte året i rad och kan arrangeras av både privatpersoner och företag.

Ett Walk of Hope kan genomföras såväl i stadsmiljö som ute i naturen och många arrangörer anpassar sina promenader för såväl barnvagnar som rullstol. Det finns ingen begränsning i antal deltagare. Alla kan delta - arrangören avgör såväl tid som sträcka och man genomför loppet i sin egen takt. 

Att vara med och promenera i en Walk of Hope-promenad kostar 50 kronor. Du kan även välja en familjestart för 150 kronor.  

Att arrangera Walk of Hope

Vem kan arrangera Walk of Hope?

Träningsanläggningar, företag, privatpersoner och idrottsföreningar. Helt enkelt vem som helst. Det enda du behöver är ett stort hjärta och en vilja att stödja Barncancerfonden.

Vad kostar det att arrangera Walk of Hope?

Det kostar ingenting att arrangera Walk of Hope!

Hur anmäler jag mig som arrangör?

Här på hemsidan kan du anmäla dig snabbt och enkelt genom att fylla i registreringsformuläret.  

Kan jag ändra antalet startplatser på min egen eventsida i efterhand?

Vi på Barncancerfonden vet att det kan vara svårt att göra en uppskattning på hur många deltagare man kommer att ha i sitt event. Därför kan du i efterhand gå in och ändra antalet startplatser på ditt evenemang. Det gäller även kontaktupggifter och annan information som rör ditt event.

Du gör det genom att logga in på  Mitt konto som du hittar i det blå fältet högst upp på sidan. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Varför fungerar det inte att registrera mig med samma uppgifter jag använde förra året?

Om du har arrangerat ett event hos Barncancerfonden tidigare så har du redan ett användarkonto. Försöker du att registrera dig som arrangör utan att vara inloggad på ”Mitt konto” säger systemet ifrån då man inte kan registrera flera konton med samma e-postadress. Logga in med ditt befintliga konto innan du registrerar dig för årets Walk of Hope. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör?

Efter att du har anmält dig som arrangör skapas din eventsida. Det är på denna sida dina deltagare anmäler sig och betalar sin deltagaravgift. Vi lägger upp din Walk of Hope-sida i listan över alla registrerande event inom 24 timmar. Skulle det inte skett får du gärna mejla oss.

Hur lång bör promenadsträckan vara?

Du kan själv välja efter dina deltagares förmåga, men någonstans mellan 2-5 km är en bra sträcka. 

Kan jag ha egna lokala sponsorer till mitt Walk of Hope?

Absolut, om ni som arrangör kan samla in pengar via sponsorer eller skapa mervärden för deltagarna så är det jättebra! På din eventsida finns färdigpaketerade sponsorpaket som företag kan köpa. Säkerställ att företaget följer Barncancerfondens Etiska riktlinjer.

Har ni någon produkt, exempelvis en t-shirt, jag kan sälja till mina deltagare?

Vi strävar alltid efter att så stor del av intäkterna som möjligt ska gå till våra ändamål. På grund av att det är dyrt att distribuera produkter och kläder och att försäljningen i sig är ganska resurskrävande har vi valt att inte sälja produkter i samband med våra idrottsevenemang.

Var betalar jag in gåvor som kommit in efter evenemanget?

Det enklaste sättet att betala in gåvor på är att göra det via din eventsida som skapas när du registrerar dig. Du använder dig av rutan ”Ge en gåva”.

Kan mina deltagare betala med Swish?

I Walk of Hope kan man utöver att betala direkt på din eventsida även swisha in pengar. Det är viktigt att du uppmanar den som swishar att märka sin betalning med ditt events unika kod. Först då kan vi på Barncancerfonden sammanställa och se hur mycket som har swishats till just ditt evenemang. Av tekniska begränsningar kan det dröja några veckor innan alla de pengar som swishats med din kod syns på din insamlingssida. Namn på den som har swishat en gåva i Walk of Hope kommer inte att synas på hemsidan. 

Har du som arrangör inte fått en swishkod? Kontakta oss så skickar vi det till dig!

Swishnummer för Walk of Hope: 123-227 81 25.

Att delta i Walk of Hope

Vilka kan delta?

Alla! Allt från familjer, vänner, grannar till arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla sig.

Vad kostar det att delta?

En startplats kostar 50 kronor, och det finns även en familjestart för 150 kronor. 

Hur anmäler jag mig som deltagare?

Du anmäler dig som deltagare genom att gå till listan över alla registrerade arrangörer och väljer den arrangör som ligger närmast dig, eller passar dig bäst. På deras eventsida anmäler du dig enkelt genom att klicka i så många startplatser du vill ha och genomför köpet.

Vad händer efter att jag skickat iväg min anmälan?

Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp i listan över anmälda deltagare på den ort/plats du anmält dig till och ditt namn kommer att synas i listan över givare. Kom ihåg att spara mejlet du får som bekräftelse efter att du genomför köpet, eller skriv ut kvittot. De fungerar som startbevis till det event du anmält dig till. 

Vem har grundat Walk of Hope?

Barncancerfonden har tagit fram konceptet i syfte att det ska kunna arrangeras av vem som helst och kunna utföras efter arrangörens och deltagarnas egna förmågor.

Vart går de insamlade pengarna i Walk of Hope?

Pengarna som samlas in under Walk of Hope går till Barncancerfondens tre ändamål: Forskning, Råd och stöd och Information. Läs gärna mer hur vi fördelar de insamlade pengarna.

Kontakt

Har du frågor gällande Walk of Hope är du varmt välkommen att kontakta mig.