Frågor och svar

Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar om Walk of Hope som genomförs varje år i september.

Vad är Walk of Hope?

Walk of Hope är en välgörenhetspromenad som har till syfte att samla in pengar till barncancerfonden. 2019 samlade över 100 arrangörer tillsammans in över 1,2 miljoner kronor till den livsviktiga forskningen mot barncancer och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. 

När genomförs Walk of Hope?

Walk of Hope kan man genomföra under barncancermånaden som är i september. Du kan arrangera ditt lopp när som helst mellan 31 augusti till 30 september. 

Ett Walk of Hope kan genomföras såväl i stadsmiljö som ute i naturen och många arrangörer anpassar sina promenader för barnvagnar och rullstol. Det finns ingen begränsning i antal deltagare. Alla kan delta - arrangören avgör såväl tid som sträcka och man genomför promenaden i sin egen takt. 

Att arrangera en promenad kostar inget. Att vara med och promenera kostar 100 eller 150 kronor. Du kan även välja en familjestart för 250 kronor.  

Kommer Walk of Hope kunna genomföras med anledning av coronaviruset?

Information om Covid-19 kopplat till Walk of Hope hittar du på den här sidan. 

Att arrangera Walk of Hope

Vem kan arrangera Walk of Hope?

Vem som helst kan arrangera ett Walk of Hope, det är lätt som en plätt! Ditt Walk of Hope kan vara en lunchpromenad med kollegorna, en promenad med Idrottsföreningen, med hunddagiset eller familjen. Det enda du behöver är ett stort hjärta och en vilja att stödja Barncancerfonden.

Vad kostar det att arrangera Walk of Hope?

Det kostar ingenting att arrangera Walk of Hope.

Hur anmäler jag mig som arrangör?

Här på hemsidan kan du anmäla dig snabbt och enkelt genom att fylla i registreringsformuläret.  

Varför fungerar det inte att registrera mig med samma uppgifter jag använde förra året?

Om du har arrangerat ett event hos Barncancerfonden tidigare så har du redan ett användarkonto. Försöker du att registrera dig som arrangör utan att vara inloggad på ”Mitt konto” säger systemet ifrån då man inte kan registrera flera konton med samma e-postadress. Logga in med ditt befintliga konto innan du registrerar dig för årets Walk of Hope. Klicka här om du har glömt ditt lösenord. 

Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör?

Inom 24 timmar godkänns ditt event som sedan kommer synas tillsammans med de andra eventen här och skickar ett välkomstmail. I detta mail finns en länk till ett digitalt marknadsföringsmaterial som du mer än gärna får använda dig av för att sprida information om ditt event. Här hittar du även checklistor och tips inför ditt evenemang. På din insamlingssida anmäler sig deltagare och betalar sin startavgift. 

Hur lång bör promenadsträckan vara?

Välj gärna en distans som även passar de som inte kan gå så långt, har barnvagn eller sitter i rullstol. Vår rekommendation är cirka 3 km. Du får självklart lägga både en kortare och en längre bana för din Walk of Hope om du vill. 

Hur gör jag ändringar på min eventsida? 

Logga in på Mina sidor. På mina sidor hittar du samtliga event du är arrangör för. Genom att klicka in på eventet och redigera uppgifter kan du ändra information, kontaktuppgifter, antal deltagare och ditt insamlingsmål. På mina sidor kan du även göra mailutskick till dina deltagare och skriva ut deltagarlistor.

Kan jag ändra antalet startplatser på min egen eventsida i efterhand?

Då det kan vara svårt att uppskatta hur många deltagare som kommer komma på ditt event. Därför kan du i efterhand gå in och ändra antalet startplatser på ditt event. Det gäller även kontaktupggifter och annan information som rör ditt event. För att göra detta loggar du in på Mina sidor.

Kan jag ha egna lokala sponsorer till mitt Walk of Hope?

Du kan ordna med egna sponsorer för ditt Walk of Hope. Det finns färdiga sponsorpaket på arrangörens eventsida där du kan registrera sponsorer på brons-, silver- och guldnivå. Du kan även ordna med lokala sponsorer som ställer upp med fika, bananer eller annat tilltugg och dryck för att öka upplevelsen för dina deltagare!

Kan mina deltagare betala med Swish?

Ja, det går bra att betala med swish. Som arrangör får du en unik QR-kod som kopplad till just ditt event. QR-koden scannas i swishappen och pengarna går då direkt till arrangörens insamling och syns på eventsidan inom 48 timmar. Namn på den som har swishat en gåva kommer däremot inte att synas på hemsidan.

Swishnummer för Walk of Hope: 123 227 81 25.

Var betalar jag in gåvor som kommit in efter evenemanget?

Det enklaste sättet att betala in gåvor på är att göra det via din eventsida som skapas när du registrerar dig. Du använder dig av knappen "Ge en gåva" och betalar in pengarna via bankbetalning, swish, faktura eller kort. 

 

Att delta i Walk of Hope

Hur anmäler jag mig som deltagare?

Om du inte kan eller vill arrangera ditt eget Walk of Hope utan vill anmäla dig som deltagare till ett redan registrerat lopp går du till eventlistan och väljer den arrangör som ligger närmast dig. Du följer sedan stegen i anmälan och gör din beställning. När du anmält dig får du ett kvitto på ditt köp.

Vilka kan delta?

Alla! Allt från familjer, vänner, grannar till arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla sig.

Vad kostar det att delta?

En startplats kostar 100 eller 150 kronor, du får själv välja vilken summa du vill bidra med. Det finns även en familjestart för 250 kronor. Hela summan går till Barncancerfonden. 

Vart går de insamlade pengarna i Walk of Hope?

Pengarna går till forskning kring barncancer samt råd och stöd till drabbade barn och deras familjer. Läs gärna mer om vart pengarna går.

Vad händer efter att jag anmält mig som deltagare?

Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp på deltagarlistan på det event du anmält dig till. Du får också en bekräftelse via mail från Barncancerfonden. Glöm inte att skriva ut kvittot eller spara mejlet du får efter genomför betalning, det fungerar som startbevis. Sedan är det bara att dyka upp och promenera! 

Hur långt går man?

Varje arrangör bestämmer hur lång varje promenad ska vara. Vår rekommendation är att välja en sträcka där många kan delta. Du kan läsa om vilken sträcka ni ska promenera på just din arrangörs eventsida.