Om Walk of Hope

Alla pengar som samlas in i Walk of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. Gå en promenad i kampen mot barncancer under september – du gör avtryck!

Walk of Hope är ett utmärkt event för dig som vill bidra till ett oerhört viktigt ändamål och samtidigt utöva en hälsosam aktivitet tillsammans med nära och kära. Som deltagare betalar du 50 kronor för att vara med i något av de lopp som genomförs mellan den 27 augusti och 30 september. Man kan även arrangera ett eget Walk of Hope, det kostar ingenting. 

Så går det till

Walk of Hope är enkelt. Det bygger på att privatpersoner, företag, kompisgäng och föreningar arrangerar egna promenadlopp någon gång under september. Sen bjuds vänner, bekanta, kunder, medlemmar, leverantörer, släktingar eller grannar till att delta.

Det kostar inget att arrangera ett lopp. Att delta och promenera i ett lopp kostar 50 kronor och betalas in på den insamlingssida arrangören får när eventet registreras. 

Några enkla steg för dig som vill arrangera ett Walk of Hope

  1. Välj ut en lämplig promenadsträcka, bestäm ett datum och starttid.
  2. Anmäl dig som arrangör här på walkofhope.se. Din egen insamlingssida skapas i samband med detta. 
  3. Bjud in deltagare via mejl, Facebook, Instagram eller när ni ses

 Här finns ytterligare tips och information till dig som vill arrangera ett Walk of Hope.

Fakta om barncancer 

  • Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år.
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 80 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av livsviktig forskning.

Här kan du läsa mer om hur vi fördelar och använder de pengar som samlas in.