Om Walk of Hope

Gå årets viktigaste promenad!

September är barncancermånaden och med detta vill vi samla hela Sverige och uppmärksamma barncancer. Walk of Hope är evenemanget för dig som vill promenera ute i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra något betydelsefullt samtidigt som du har kul tillsammans med nära och kära.  

Att arrangera Walk of Hope är både roligt och enkelt 

Vem som helst kan arrangera ett Walk of Hope. Det spelar ingen roll om du är en privatpersonett företag eller en idrottsförening, gör ett stort eller litet event, eller hur kort eller lång promenaden blir. Du kan arrangera din promenad när som helst mellan 1-30 september. Planera ditt event och bjud in dina vänner, bekanta, kunder, kollegor, släktingar och grannar. 
 
Glöm inte bort det viktigaste - ha kul! 

Arrangera en virtuell promenad 

Som arrangör har du har även möjlighet att arrangera ett virtuellt Walk of Hope genom appen RaceONE. På så sätt kan även de som inte kan närvara fysiskt på plats även delta på din promenad.

Vill du läsa mer om hur man arrangerar en virtuell promenad? Läs mer här!

Vad kostar det? 

Det kostar inget att arrangera ett promenadlopp. Att delta på en promenad kostar 100 eller 200 kronor och betalas in på arrangörens eventsida. Som familj kan man även köpa en familjestart för 400 kronor 

Alla pengar som samlas in under Walk of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. 
 
Vill du läsa mer om att arrangera ett eget Walk of Hope? Läs mer här!

Har du frågor?

Här hittar du vanliga frågor och svar om Walk of Hope

Några enkla steg för dig som vill arrangera ett Walk of Hope

  1. Välj datum, tid och plats för din promenad.   
  2. Registrera dig som arrangör. På så sätt skapas din egen eventsida.   
  3. Sprid budskapet och bjud in deltagare till ditt Walk of Hope.

Här finns fler tips till dig som vill arrangera ett Walk of Hope.

Fakta om barncancer 

  • Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige 
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år. 
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt. 
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av livsviktig forskning. 

Här kan du läsa mer om hur vi fördelar och använder de pengar som samlas in.