Tips till dig som arrangerar

Det är enkelt att arrangera Walk of Hope. Här följer tips och information till dig som vill arrangera en egen Walk of Hope-promenad.

Det finns många bra anledningar till varför du ska vara med och arrangera ett Walk of Hope, men det viktigaste är nog ändå att:

 • Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige.
 • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år.
 • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
 • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av den livsviktiga forskningen.

Checklista

Checklistan hjälper dig att planera och genomföra ditt event. Ladda ned checklistan (pdf)

Inför Walk of Hope

 1. Glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter i din arrangörsanmälan om dina deltagare behöver komma i kontakt med dig.
 2. Välj gärna en distans som även passar de som inte kan gå så långt, har barnvagn eller sitter i rullstol. Vår rekommendation är ca 3 km. Du får självklart lägga både en kortare och en längre bana för din Walk of Hope om du vill.
 3. Glöm inte att ange starttid för ditt event. Det gör du i samband med din anmälan. Du bestämmer själv vilken tid ni ska promenera (alla behöver inte gå samtidigt).
 4. Walk of Hope genomförs när som helst under september månad, men kom ihåg att redan under sommaren börja marknadsföra din Walk of Hope för att få med så många deltagare som möjligt. 

Som arrangör av Walk of Hope behövs inte polistillstånd förutsatt att man inte påverkar den lokala trafiken och att start/mål-punkten för loppet sker på en privat plats där ägaren har gett er tillstånd.

I vissa fall kan det behövas tillstånd om ni:

 • Är så pass många deltagare att det påverkar den lokala trafiken
 • Om ni tar tid på ert lopp
 • Om ni vill ha er start- och målplats på en offentlig plats så söker ni tillstånd hos polisen. Notera att polisen kommer att ta ut en kostnad för att behandla er ansökan.
 • Ni behöver söka tillstånd hos Länsstyrelsen om ni är över 1 000 deltagare och har tidtagning på ert event.

Under Walk of Hope

 1. Hälsa alla välkomna och berätta lite kort om vad Walk of Hope handlar om och vad anmälningsavgifterna går till. Läs gärna om hur vi använder och fördelar pengarna.
 2. Promenera! Genomför årets viktigaste promenad tillsammans med dina deltagare.
 3. Tacka alla dina deltagare efter att ni har gått promenaden.
 4. Efter promenaden kan du hitta på en rolig avslutningsaktivitet för dina deltagare. Här sätter bara fantasin gränser! Fika eller mat brukar vara uppskattat.

Efter Walk of Hope

 1. Tacka alla som har deltagit i din promenad!
 2. Har du samlat in kontanter på plats under dagen, sätt in de på banken och överför till din eventsida här på walkofhope.se.
 3. Skicka gärna ut ett ytterligare tack någon dag efter eventet, eller gör en tackfilm och lägg upp på sociala medier!

Lycka till!