Frågor & svar om Run of Hope

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om Run of Hope. Om du inte hittar ditt svar, tveka inte att höra av dig till oss på event@barncancerfonden.se
 • Vad är Run of Hope tillsammans med Vitamin Well?

  Run of Hope är ett välgörenhetslopp med syfte att samla in pengar till Barncancerfonden. 2021 ställde över 70 privatpersoner och företag upp som arrangörer och tillsammans med cirka 5 000 deltagare samlade dem in drygt 1 500 000 kronor till Barncancerfonden. 

 • När genomförs Run of Hope?  

  Run of Hope 2022 genomförs den 10-18 september. Du kan arrangera ditt lopp vilken dag du vill under dessa datum. 

 • Var genomförs loppet?  

  Vart loppet ska äga rum bestämmer arrangören. Ett Run of Hope kan genomföras såväl i stadsmiljö som ute i naturen. Alla kan delta – arrangören avgör såväl tid som sträcka och man genomför loppet i sin egen takt. Hitta ett lopp nära dig här

 • Kommer Run of Hope kunna genomföras med anledning av coronaviruset?

  Nu är vi många som längtar efter att få springa tillsammans igen! Efter två år med många inställda lopp hoppas och jobbar vi för att Run of Hope ska gå av stapeln i höst, på ett eller annat sätt. Vi återkommer givetvis med information till samtliga arrangörer och deltagare om något förändras.

  Information om Covid-19 kopplat till Run of Hope hittar du på den här sidan

Frågor och svar – Arrangörer

 • Vem kan bli arrangör?

  Vem som helst kan arrangera ett Run of Hope, det är lätt som en plätt! Ditt Run of Hope kan vara en lunchjogg med kollegorna, en runda med Idrottsföreningen, kompisarna eller familjen. Oavsett vem du är så kan du skapa ett litet eller stort lopp som kräver mycket eller liten planering. Det enda du behöver är ett stort hjärta och en vilja att stödja Barncancerfonden. Vi på Barncancerfonden hjälper dig längst vägen.

 • Kan jag som företag arrangera ett Run of Hope? 

  Run of Hope kan arrangeras av vem som helst, oavsett om du är privatperson eller företag. Här kan du läsa mer om vad du som företag kan göra.

 • Vad kostar det att arrangera Run of Hope?

  Det kostar ingenting att arrangera ett Run of Hope, utan det enda som krävs av dig är din tid och ditt engagemang! Dina deltagare bidrar efter egen förmåga, 100, 150 eller 200 kronor. Det går även köpa en lagstart för 400 eller 800 kronor. 

 • Hur anmäler jag mig som arrangör till Run of Hope?

  Du anmäler dig som arrangör genom att fylla i anmälningsformuläret. Du kommer då få en egen eventsida för ditt evenemang där deltagare kan anmäla dig och ge en gåva till ditt event.

 • Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör?

  Efter att du har anmält dig som arrangör lägger vi upp ditt Run of Hope i eventlistan (det tar cirka en arbetsdag) och skickar ett välkomstmejl. I detta mail finns mer information inför din planering av ditt lopp. Alltifrån tips från oss på Barncancerfonden, till en länk med digitalt marknadsföringsmaterial som du är välkommen att använda dig av för att sprida information om ditt event. Här hittar du även checklistor och tips inför ditt evenemang. 

 • Hur långt bör loppet vara?

  Vår rekommendation är att välja en sträcka där många kan delta, till exempel mellan 3km-6km. Som arrangör kan du även dela in ditt startfält i olika grupper, till exempel utifrån fart eller distans. Du kanske vill erbjuda en kortare och en längre sträcka för dina deltagare, eller ha ett barnlopp för de allra minsta? Nytt för i år är att du som arrangör kan lägga ditt olika distanser på din eventsida. Detta gör du när du anmäler dig som arrangör och skapar din eventsida. 

 • Kan jag arrangera ett lopp som sträcker sig över flera dagar?

  Absolut! Det är du som arrangör som bestämmer om ditt lopp ska äga rum under en dag, under flera dagar eller under hela eventperioden den 18-26 september.

 • Hur gör jag ändringar på min arrangörssida? 

  Logga in på Mina sidor. På mina sidor hittar du samtliga event du är arrangör för. Genom att klicka in på eventet och redigera uppgifter kan du ändra information, kontaktuppgifter, antal deltagare och ditt insamlingsmål. På mina sidor kan du även göra mailutskick till dina deltagare och skriva ut deltagarlistor.

 • Jag är anmäld arrangör, var hittar jag mitt marknadsföringskit? 

  Det finns en länk till det digitala marknadsföringsmaterialet i det välkomstmejl som skickas ut till arrangören i samband med att eventet publiceras på hemsidan.

  Skulle ni ha tappat bort mejlet med länken så hör av er till event@barncancerfonden.se så hjälper vi er. 

 • Kan jag ändra antalet startplatser på min egen eventsida i efterhand?

  Det kan vara svårt att uppskatta hur många deltagare som kommer komma på ditt event. Därför kan du i efterhand gå in och ändra antalet startplatser. Det gäller även kontaktupggifter och annan information som rör ditt event. För att göra detta loggar du in på Mina sidor.

 • Kan jag ha egna lokala sponsorer till mitt Run of Hope?

  Du kan ordna med egna sponsorer för ditt lokala Run of Hope-lopp. Det finns färdiga sponsorpaket på arrangörens eventsida där du kan registrera sponsorer på brons-, silver- och guldnivå. Du kan även ordna med lokala sponsorer som ställer upp med fika, bananer eller annat tilltugg och dryck för att öka upplevelsen för dina deltagare!

 • Behöver man ordna med tillstånd för sitt lopp?

  Som arrangör av Run of Hope behövs inte polistillstånd förutsatt att man inte påverkar den lokala trafiken. Om start/mål för loppet sker på en privat plats behövs tillstånd från ägaren.

  I vissa fall kan det behövas tillstånd:

  • Om ni är så pass många deltagare att det påverkar den lokala trafiken
  • Om ni tar tid på ert lopp.
  • Om ni vill ha er start- och målplats på en offentlig plats så söker ni tillstånd hos polisen - https://polisen.se/tjanster-tillstand/tillstand-ansok/allman-sammankomst/. Polisen kommer att ta ut en kostnad på cirka 700 kronor för att behandla er ansökan.
  • Om ni är över 1 000 deltagare och har tidtagning så behöver ni söka tillstånd hos Länsstyrelsen.
 • Kan deltagarna betala med swish?

  Ja, det går bra att betala med swish. Varje arrangör har en unik QR-kod kopplad till sin insamling. QR-koden scannas i swishappen och pengarna går då direkt till arrangörens insamling och syns på eventsidan inom 48 timmar. Namn på den som har swishat en gåva kommer inte att synas på hemsidan.

  Swishnummer för Run of Hope: 123-147 12 00

 • Var hittar jag min QR-kod?

  Som arrangör får du en unik QR-kod som kopplad till just ditt event. QR-koden scannas i swishappen och pengarna går då direkt till din insamling och syns på eventsidan inom 48 timmar. Namn på den som har swishat en gåva kommer däremot inte att synas på hemsidan.  

 • Var betalar jag in gåvor som kommit in efter evenemanget?

  Det enklaste sättet att betala in gåvor på är att göra det via din eventsida som skapas när du registrerar dig. Du använder dig av knappen "Ge en gåva" och betalar in pengarna via bankbetalning, swish, faktura eller kort. 

Frågor och svar – Deltagare

 • Hur anmäler jag mig som deltagare?

  Om du inte kan eller vill arrangera ditt eget Run of Hope-lopp utan vill anmäla dig som deltagare till ett redan registrerat lopp går du till eventlistan och väljer den arrangör som ligger närmast dig. Du följer sedan stegen i anmälan och gör din beställning. När du anmält dig får du ett kvitto på ditt köp som du visar upp som startbevis på loppdagen.

 • Vad kostar det att delta i Run of Hope?

  Deltagarna väljer själva om de vill betala 100, 150 eller 200 kronor i startavgift, det är helt frivilligt vilken summa du vill betala. Man kan även anmäla ett lag på fem eller tio personer. En laganmälan för fem personer kostar 400 kronor och en laganmälan för tio personer kostar 800 kronor. Hela deltagaravgiften går till Barncancerfonden. 

 • Vem kan delta på Run of Hope?

  Alla! Allt från familjer, vänner, grannar till arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla sig till loppet. Ung eller gammal, erfaren eller oerfaren löpare. Alla är välkomna till kampen mot barncancer.

 • Vart går pengarna som samlas in?

  Pengarna går till forskning kring barncancer samt till att ge råd och stöd till drabbade barn och deras familjer. Läs gärna mer om vart pengarna går.

 • Vad händer efter att jag anmält mig som deltagare?

  Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp på deltagarlistan på det event du anmält dig till. Du får också en bekräftelse via mail från Barncancerfonden. Glöm inte att skriva ut kvittot eller spara mejlet du får efter genomför betalning, det fungerar som startbevis. Sedan är det bara att dyka upp och springa! Om du vill vara med och träna inför Run of Hope så arrangerar Vitamin Well olika pre-runs under våren och sommaren. Följ Vitamin Well och Run of Hope på Facebook för att få mer infromation om detta. 

 • Hur långt springer man?

  Varje arrangör bestämmer hur långt varje lopp ska vara. Gå in och kika på eventen i eventlistan för att se distansen på respektive lopp. Vår rekommendation till arrangörerna är att välja en sträcka där många kan delta. Som arrangör kan man även dela in sitt startfält i olika grupper, till exempel utifrån fart eller distans. Läs på din arrangörs eventsida för att se vilka sträckor du kan välja på.