Om loppet

Var med och spring för barn med cancer!

Vitamin Well Run of Hope är evenemanget för dig som vill springa i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra gott samtidigt som du har kul tillsammans med nära och kära. Skön träning får du på köpet!

I år går Vitamin Well Run of Hope av stapeln för åttonde året i rad! Sedan 2016 har tusentals deltagare sprungit in över 8,5 miljoner kronor till Barncancerfondens viktiga arbete. Alla är välkomna och vi startar i Hagaparken den 14 maj med lopp för både stora och små. Run of Hope körs sen över hela Sverige 16–24 september, så se till att hitta ett lopp som passar dig och spring i kampen mot barncancer!  

Så går det till

Vem som helst kan starta ett eget lopp. Det spelar ingen roll om du är ett företag eller en privatperson, gör ett stort eller litet event, eller hur lång du vill att sträckan ska vara. Välj en av loppdagarna, planera ditt lopp och bjud in dina vänner, bekanta, kunder, kollegor, släktingar och grannar. 

Att arrangera ett lopp kostar ingenting. Deltagarna i loppet väljer själva hur stor startavgift man vill bidra med: 100, 200 eller 300 kronor. Man kan också anmäla ett lag på 5 eller 10 personer för 750 kronor respektive 1 500 kronor. Hela deltagaravgiften går till Barncancerfonden.

Alla pengar som samlas in under loppet går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer.

Arrangera ditt eget lopp

Vill du läsa mer om att arrangera ett eget lopp?

Så här gör du

Här hittar du frågor och svar om Run of Hope.

Daddyhood_54.jpg

Anmäl dig till Hagaparken

Var med och spring Vitamin Well Run of Hope till förmån för Barncancerfonden söndag 14 maj. Anmäl dig redan idag!

Jag vill delta

Fakta om barncancer

  • Varje dag får ett barn i Sverige cancer, och 85 procent av de som drabbas överlever.
  • Forskningen går framåt, men vissa diagnoser går än idag inte att bota.
  • Bland de som överlever drabbas ungefär 70 procent av sena komplikationer, antingen från behandlingen eller sjukdomen i sig.
  • Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare.

Här kan du läsa mer om hur pengarna används