Om Run of Hope

Var med och spring för barn med cancer!

Run of Hope är evenemanget för dig som vill springa i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra gott samtidigt som du har kul tillsammans med nära och kära. Skön träning får du på köpet!

Den 10-18 septembet går Run of Hope tillsammans med Vitamin Well av stapeln för sjunde året i rad! Sedan 2016 har tusentals deltagare sprungit in över 8,5 miljoner kronor till Barncancerfondens viktiga arbete. 

Så går det till

Vem som helst kan starta ett eget Run of Hope. Det spelar ingen roll om du är ett företag eller en privatperson, gör ett stort eller litet event, eller hur lång du vill att sträckan ska vara. Välj en av loppdagarna, planera ditt lopp och bjud in dina vänner, bekanta, kunder, kollegor, släktingar och grannar. 

Att arrangera ett lopp kostar ingenting. Deltagarna i loppet väljer själva hur stor startavgift man vill bidra med: 100, 150 eller 200 kronor. Man kan också anmäla ett lag på 5 eller 10 personer för 400 kr respektive 800 kr. Hela deltagaravgiften går till Barncancerfonden.

Alla pengar som samlas in i Run of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer.

Arrangera ett virtuellt lopp

Under pandemin gavs Run of Hope-arrangörer möjlighet att skapa virtuella lopp, istället för fysiska. Under 2022 kan du som arrangör välja om du vill arrangera ett fysiskt eller virtuellt lopp, så att alla som vill kan vara med! Vill du läsa mer om hur man arrangerar ett virtuellt lopp? Läs mer här

Vill du läsa mer om att arrangera ett eget Run of Hope? Läs mer här.

Här hittar du frågor och svar om Run of Hope.

Fakta om barncancer

  • Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige.
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år.
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in för att finansiera den livsviktiga forskningen.

Här kan du läsa mer om hur pengarna används