Om eventet

Var med och spring för barn med cancer – du gör avtryck!

Run of Hope är evenemanget för dig som vill springa i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra gott samtidigt som du har kul tillsammans med nära och kära. Skön träning får du på köpet!

Så går det till

Vem som helst kan starta ett eget Run of Hope. Det spelar ingen roll om du är ett företag eller en privatperson, gör ett stort eller litet event, eller hur långt du vill att sträckan ska vara. Du arrangerar ditt lopp en av dagarna den 11-13 september och bjuder in dina vänner, bekanta, kunder, kollegor, släktingar och grannar. 

Att arrangera ett lopp kostar ingenting. Deltagarna i loppet väljer själva hur stor startavgiften man vill bidra med: 100, 150 eller 200 kronor. Hela summan går till Barncancerfonden.

Alla pengar som samlas in i Run of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer.

Här hittar du frågor och svar om Run of Hope.

Swisha en valfri gåva: 123 147 12 00

Fakta om barncancer

  • Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige.
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år.
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in för att finansiera den livsviktiga forskningen.

Här kan du läsa mer om hur pengarna används