Möt låtsaskompisarnas gäng

Kunskap skapar trygghet vilket kan göra svåra saker lite lättare. Vi är därför stolta att nu få presentera ”låtsaskompisarnas gäng”; en hel serie animerade filmer som förklarar barncancer på ett lätt sätt för barn.

Det var i höstas som vi blev kontaktade av Markus Ahlm på Colony. Han ville visa några animerade filmer som the Pediatric Brain Tumor Foundation tagit fram tillsammans med reklambyrån RPA.

Och vi blev sålda direkt!

Problemet var bara att filmerna var på engelska. Och även om dagens barn kan engelska hyfsat bra, så kändes de ändå för komplicerade för att fungera som ett tillräckligt stöd.

De behövde dubbas till svenska.

Ställde upp gratis

Fantastiskt nog så ställde alla som tillfrågades upp helt gratis för att hjälpa till att skapa de svenska versionerna - från skådespelare till ljudstudio. Så nu är äntligen fyra, av totalt 20 filmer, dubbade till svenska, och fler kommer under året. Vi har alltså ett helt gäng låtaskompisar som står startklara och redo att finnas där för barn som just nu genomgår en cancerbehandling. 

För det är just så de fungerar. De består av en samling olika karaktärer som delar med sig av sina tankesätt och strategier inför olika cancerbehandlingar och situationer; från spruträdsla till att tappa håret. Jag kan tala mig varm om filmerna hur länge som helst, men det bästa sättet att få sig en bild av dem är helt enkelt att kika på dem. 

Så låt mig nu stolt få presentera... Låtsaskompisarnas gäng! 

Vill du veta mer om filmerna, läs mer här i vårt newroom

//Johanna Perwe genom Jessica Runemark