"Alla är vinnare på Vårruset"

Vår gästbloggare Isak Thern hade själv cancer i tonåren. Nu åker han land och rike runt tillsammans med Vårruset för att peppa deltagarna att kämpa lite extra för barn med cancer.

Jag heter Isak Thern. Jag kommer ursprungligen från Kalmar men har flyttat söderut, närmare bestämt till Helsingborg. Just nu har jag den fina förmånen att få åka runt i landet för att jobba, träffa fina människor och bli otroligt väl omhändertagen tillsammans med Barncancerfonden och Vårruset.

Det är en stor kontrast om man jämför med hur det var tidigare. Jag drabbades av en hjärntumör när jag var 17 år som gav mig en hjärnskada. Det innebär att jag har kronisk trötthet, eller ”hjärnsmärta” som jag kallar det för så att man ska förstå bättre vad det handlar om. Jag har också massa andra fysiska och psykiska bestående besvär efter tumören, för att inte tala om den ångesten som kom sen. När bubblan sprack och man kom ut till den ”perfekta” Solsidan-Sverige där inget fick gå fel.

Barncancerfonden och de sex barncancerföreningarna lärde mig att tro på livet igen. I takt med att jag bearbetade min situation så kom livsglädjen tillbaka igen. Nu är jag Barncancerfonden evigt tacksam, trogen och besluten att få göra Sverige lite bättre med dem! Bland annat genom den här väldigt roliga upplevelsen; det hälso-, liv- och glädjebringande eventet Vårruset 2018. Det är ett motionslopp på 5 km, bara för kvinnor, som besöker 21 städer runt om i Sverige.

Konferencier för Vårruset är Marie Serneholt som har DJ Anna Korsgren vid sin sida. Båda bidrar med peppning, musik, skratt, information och lovord till besökarna och deltagarna innan motionsloppet. Här finns också fina samarbetspartners som delar ut gratisprover, anordnar aktiviteter och tävlingar mm.

Möt Kalle och Gustav i Coops matvagn som står och delar ut vegetariska munsbitar (som även en vegan som jag kan mumsa på) eller Sara på Lohio som delar ut glass med tunt chokladtäcke. Du kan också möta James på Lindt, med sitt strålande leende, som ger dig chans att vinna på chokladhjul. Vid Lindt ligger också röda mattan utrullad, vilket passar en linslus som mig 😉 På BMW kan du tävla – eller bara pusta ut i deras sköna puffkuddar.

Det bästa med loppet är att för varje anmälningsavgift bidrar Vårruset med 15 kronor. Deltagarna kan själva välja att bidra med en slant till Barncancerfonden, för 50 kronor får man speciella blåa nummerlappar som visar ens engagemang. För varje såld Vårruset-tröja går också 50 kronor till kampen mot barncancer. Besök dessutom gärna Barncancerfondens tält, här säljs också massa fina saker till förmån för forskningen.

Läs mer om Vårruset 2018 här

Stämningen på Vårruset är fantastisk! Förutom alla deltagarna finns också släkt, familj och vänner som kommit för att heja på. De har picknick i gräset och njuter av det fina vädret och stämningen på plats. Här är alla vinnare. Inte bara de som deltar eller de som får njuta av den fina vårkvällen utan även för att loppet stödjer forskningen om barncancer.  

Om du som tjej inte anmält dig eller som kille, vän, bror inte besökt Vårruset, så är det inte försent. Jag hoppas att vi ses nästa vecka då är jag i Vänersborg och i Karlstad. Kom gärna fram och prata eller bara säg hej! 

Kram Isak Thern

PS. Glöm inte att hashtagga #vårruset när du lägger upp dina bilder på instagram. De snyggaste bilderna får du med vår fina instagramskärm!