"Vänskap är ingen stor sak, det är en miljon små saker!"

De var räddningen när allt kändes som värst. Läs Fridas tankar om vänskap, och hur hon involverade sina kompisar under sjukdomstiden.

Till dig som känner dig ensam vill jag säga en sak. Du är aldrig ensam. Vi är många som kämpar med dig. Du kämpar inte själv! TILLSAMMANS är vi så starka! 

Det är okej att vara liten ibland 

När jag har känt mig ensam har jag alltid agerat på samma sätt. Jag har tillåtit mig själv att vara ensam, liten och ynklig. Jag har tillåtit mig själv sova i mammas och pappas säng. Jag har gråtit och jag har skrikigt högt. Jag tillät mig själv att känna de jag kände för att sen när jag kände mig redo ringa till en kompis och säga ”nu behöver jag en kram”.

Involverade mina kompisar i sjukdomen 

Mina kompisar har varit min räddning när jag känt mig värdelös och oälskad. Jag lovar dig att du har många motsvarande kompisar i ditt liv som bara väntar på att du ska ringa och be om en kram. För utomstående kan de ibland vara svårt att agera. De vill inte vara för "på" och råka kväva dig. De vill ditt bästa och gör de bästa de förmår.

När mina kompisar inte har haft tid att träffa mig har jag ibland kollat på när de pluggat. Jag har åkt till skolan för att umgås, jag har haft pizzakvällar på sjukhuset och jag har involverat mina nära och kära i sjukdomen. Mina vänner har varit med mig genom alla besked och har jag inte känt deras närvaro har jag sagt rakt ut till dem: ”Vänskap är inte en stor sak, det är en miljon små saker!”

Här hittar ni mig 

Med detta inlägg vill jag tack för mig och hoppas att mitt budskap under veckan har gått fram. Ni hittar mig i fortsättningen på min blogg eller på min instagram under namnet @fridakristensson00.

Glöm aldrig att TILLSAMMANS är vi starka!

/Frida Kristensson