Möjligheter och matglädje

Jag måste bara berätta något fint. I somras satt jag på en restaurang vid havet och skulle äta en bit mat och plötsligt är det någon som knackar mig försiktigt på ryggen. Jag vänder mig om och möts av en barncanceröverlevare och deltagare från Maxa livets Foodpowerhelg, i Mölle.

Hon säger ”Du har förändrat mitt liv. Jag har aldrig mått så här bra. Det gjorde en sån enorm skillnad för mig att få komma till Maxa livet på Foodpowerhelgen”. 

Jag ville dela detta med er. Vilken skillnad vi gör tillsammans. Vad din gåva till Barncancerfonden gör skillnad.

Jag har haft närkontakt med cancer hela mitt liv och sett ”döden-i-vitögat” och det kom till en punkt för mig. Vad kan jag göra – kan jag göra skillnad? På riktigt. Ur det startade jag Foodpower Cancerrehab.

Jag har arbetat med Cancerrehabilitering i 10 år och med att hjälpa människor att komma tillbaka till livet efter cancer. På uppdrag av Barncancerfonden och Maxa livet fick jag den stora äran att erbjuda en Foodpowerhelg till unga vuxna som har haft barncancer. Med fokus på Kraften i maten och den absolut senaste nutritionsforskningen gällande hur vi kan stärka upp oss själva genom maten. Inifrån och ut. Med fokus på möjligheter och matglädje.

Föreläsningar, Workshops, promenader vid havet och skräddarsydd meny. Bara det absolut bästa. För dessa helt fantastiska människor. Vi yogade, njöt av avslappning och hur vi kan använda de tuffa tidigare erfarenheterna i livet till att skapa det liv vi drömmer om idag. Utifrån våra egna förutsättningar.

Det är en ynnest och jag är tacksam att få möta unga vuxna som haft barncancer. Så mycket visdom och insikter runt bordet. Klokskap som jag tror kommer med de tuffa utmaningar som var och en av deltagarna har gått igenom. Möten på riktigt. På djupet. En ärlighet, rakhet, ödmjukhet som går att ta på. Från gråt till asgarv. Och en sån otrolig omtänksamhet mot varandra. Sånt som jag älskar. Och jag vill bara göra det mer. Hjälpa fler. Tillsammans med er.

Maten är ett viktigt verktyg för att komma tillbaka till livet efter tuffa cancerbehandlingar. Jag hann knappt svara på en fråga så kom nästa. Frågorna fullkomligt smattrade och intresset var stort bland deltagarna om hur vi kan använda maten för att stärka upp vår kropp. Det finns spännande och värdefulla komponenter i vår mat som verkar på olika sätt i vår kropp. För vår gemensamma helg var det en skräddarsydd meny fulladdad med bra råvaror som gör gott. Inifrån och ut.

Djupaste tack,

Anna Ottosson