Mamapodden: Johanna om sonen Hugos cancer

I den senaste mamapodden berättar Johanna Zetterström hur det var för henne när sonen Hugo insjuknade i cancer som fyraåring. Dessutom berättar Kärstin Ödman Ryberg om vilket stöd som Barncancerfonden erbjuder barn med cancer och deras familjer.

Det är mycket klokskap som Johanna Zetterström förmedlar i den senaste mamapodden. Hur tumören hos sonen Hugo upptäcktes, efter att först ha misstagits för att vara skolios, och det liv som sedan följde då de kastades in i "barncancervärlden". 

Det är tänkvärt, informativt - men också berörande att höra hur cancern påverkade hela familjen på olika sätt. Hur det är att som förälder aldrig vänja sig vid att ens barn blir nedsövd i famnen på en. Om ett raserat förtroende från en storasyster som för många gånger blivit "sviken" genom omständigheter kopplade till behandlingen som föräldrarna inte kunnat rå på. Hur framtiden får vänta. Det viktigaste är vad vi har här och nu. 

Barncancerfonden kan inte ta bort all smärta, men genom att erbjuda syskonstödjare, konsultsjuksköterskor, informationsmaterial och regional föreningsverksamhet kan vi göra livet lite enklare för familjer som just nu befinner sig i "barncancervärlden". Bland annat detta berättar min kollega Kärstin Ödman Ryberg om i en avslutande del i podden. 

Jag säger bara: lyssna på avsnittet och Johannas viktiga historia. 

Mamapodden är ett samarbete mellan Bonnier och Barncancerfonden. 

/Johanna Perwe