Hur det hela började

Sommaren 1997 var som vilken sommar som helst. Solen sken och jag på Åland med mina barndomskompisar Amanda och Irene och våra familjer.

12x5 Image

När hösten kom så förändrades mitt liv. Jag började plötsligt halta och känna mig allmänt dålig. På vårdcentralen hittade man inget så jag blev hemskickad med ett par kryckor. Som såklart inte hjälpte.

Månaderna gick.

Jag fick besöka den ena avdelningen efter den andra och göra den ena undersökningen efter den andra. Men ingen hittade vad det var för fel på mig. När det började närma sig jul så var jag så dålig att mina dagar spenderades i soffan hemma. Till slut så sa min morfar att jag skulle åka in till akuten (han hade en gång i tiden jobbat inom sjukvården så han visste vad han talade om).

På den här tiden så låg barnakuten på S:t Görans sjukhus på Kungsholmen i Stockholm. När vi kom till akuten så tog man till slut ett blodprov som visade att jag hade leukemi. Dagen efter blev förflyttade till Radiumhemmet där barncanceravdelningen låg. Där togs ett ryggmärgsprov som visade att jag hade akut lymfatisk leukemi i gruppen högrisk.

Efter det, påbörjades min behandling.

//Josefine