En annorlunda julhelg

Trots att jag fick min diagnos så nära jul så fick vi ändå åka hem över helgerna. Men den julen blev inte som andra.

Eftersom jag var trött orkeslös efter behandling så fick jag mest ligga i soffan. När nyårsdagen kom vaknade jag och var sämre än vanligt. Mina föräldrar tog beslutet att åka in till sjukhuset.

I taxin in blev vi stoppade av polisen, men när polisen såg mig och sa han bara ”sjukt barn i bilen, kör vidare”, så vi körde på. När vi till slut kom till sjukhuset så fick vi reda på att jag hade en blodinfektion i min infart (port-a-cath). Eftersom infektionen kunde komma tillbaka med en ny port-a-cath så fick jag en CVK istället.

Som tur var så återhämtade jag mig från blodinfektionen och fick fortsätta min behandling. Men det här var den första av två tillfällen under behandlingstiden som det höll på att gå riktigt illa.

/Josefine