Att vara Pappa före, under och efter behandling

– Vad säger du? – Dom vill att du ska komma upp till sjukhuset, dom säger inte vad det är men det är allvarligt. Du måste vara här innan dom berättar.

12x5 Image

Jag och min fru har haft många korta koncisa samtal över telefon genom åren. Jag säger vi men, egentligen är det nog mest jag som kommunicerar så i telefon. Kort och sakligt. Denna gång var dock innebörden så mycket större än någonsin tidigare.

Jag står i hallen hemma, tittar upp i taket mina ögon fylls av tårar och jag slänger mig i bilen för att åka upp till till Skellefteå lasarett och mitt livs värsta möte. Väl där får vi beskedet. Noel har en hjärntumör och måste behandlas direkt, annars dör han.

Noel har just fyllt ett år. Vi lärde oss mycket. Endast en liten del av att besegra cancer är egentligen behandlingen. Den stora delen handlar om känslor, erfarenheter skräck och hopp. Dessutom synliggörs styrkor och svagheter som vi inte visste att vi hade.

Det visade sig att de viktigaste sakerna i livet inte alls är saker, utan livet självt.

Men också, förutom allt skit, har vi fått världens bästa ursäkt för att slippa undan nästan vad som helst… ”min son har cancer…”.Jag har inte hjälpt någon att flytta sedan dess. Det är den 13 mars 2013. Det är nu två år sedan min yngsta son Noel sist behandlades för hjärntumör.

Livet går vidare.

I denna blogg tänkte jag berätta vår historia och ge inblick i livet före, under och  efter behandlingen.

//Fredrik