Heldag med Hedda

Som praktikant på Barncancerfonden får man följa med på annorlunda uppdrag. Möt vår praktikant Amanda Björnfot som var med när Expressen intervjuade Hedda, vars lillasyster dog i cancer 2014.

Jag heter Amanda, är 27 år och uppvuxen i Norrland, rättare sagt Luleå. För cirka två år sedan flyttade jag till Sundsvall för att studera kommunikation och PR. I mitt program ingår tio veckors praktik och för mig var det ett enkelt val när det gällde att välja praktikplats, därför hamnade jag på Barncancerfonden. När jag var inne på min åttonde vecka var det en dag som stack ut mer än de andra. Jag tyckte därför att det passade utmärkt att göra ett gästinlägg här på Barncancerfondens blogg och berätta om denna fina dag.

Det hade varit planerat sedan några veckor tillbaka, en filminspelning med Expressen och en tjej vid namn Hedda som miste sin lillasyster Elsa 2014 på grund av en hjärnstamstumör. Tjejerna från Expressen hade planerat en heldag med fokus på att Hedda skulle få känna sig lite bortskämd samtidigt som detta skulle filmas. Det händer ibland att syskon kan hamna i bakgrunden när ens bror eller syster blir allvarligt sjuk, därför låg fokus på att Hedda skulle få en sån bra dag som möjligt.

Det var en tisdag i början på mars som jag fick äran att träffa Hedda, en otroligt inspirerande och stark tjej. Vi började morgonen på Daisy Grace som är en skönhetssalong, där Hedda först fick pedikyr innan hon fick håret tvättat och fönat.

Efter att vi ätit en god lunch gick vi vidare, det blev fotografering och filmning utomhus innan vi hamnade på Espresso house för att varma oss med varsin chai latte. Dagen avslutades på Sally Voltaire & systrar, där vi först tog en fika innan de började med intervjun, där Hedda både pratade om Elsa men också om hur hon mår idag.

Jag blev så otroligt imponerad av Hedda, vilken tjej! Är du nyfiken på hur filmen blev, så hittar du den här

//Amanda Björnfot

PS. Här kan du läsa ett inlägg från när Hedda gästbloggade på Barncancerfonden för några år sedan.