Att gå över berg

För några år sedan så hade vi på Barncancerfonden förmånen att lyssna på Fredrik Westerlund. Jag säger förmånen eftersom jag upplevde det som otroligt värdefullt att få ta del av hans historia. Nu delar han med sig av sina erfarenheter i en bok (Timbro, 2017).

Fredrik Westerlund har bokstavligen gått över berg för att samla in pengar till Barncancerfonden. Men hans bergsbestigning är så mycket mer än så: han har en cp-skada från födseln som påverkar balans och muskulatur vilket såklart gjorde utmaningen än större. Samtidigt som besteg de här bergen så låg hans son på Barn 3 i Umeå och kämpade mot cancer. Och mitt i allt detta lyckades han också skapa engagemang via sociala medier vilket ledde till en insamling till Barncancerfonden på över en halv miljon (!) kronor.

Fredrik Westerlund har en sällsynt förmåga att se det positiva i tillvaron. Han är reflekterande, har en stor skopa humor och lyckas balansera snyggt mellan tillvarons alla känslor. Det gäller både som föredragshållare och som författare.

Har du möjlighet att lyssna på honom så gör det. Om inte annat – köp boken.

/Johanna Perwe

PS. Här är en till reflektion från Fredrik Westerlunds föreläsning för ett par år sedan.