Foto: Magnus Glans

Run of Hope samlade in rekordbelopp i kampen mot barncancer

Resultatet av Run of Hope tillsammans med Vitamin Well är klart. Totalt bidrog alla löpare och arrangörer till ett rekordår – 1,6 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

Under september, internationella barncancermånaden, anordnades Run of Hope tillsammans med Vitamin Well. På 105 platser runt om i Sverige arrangerade privatpersoner, föreningar och företag lopp för att stötta Barncancerfondens fortsatta arbete.

Totalt deltog cirka 8 000 personer som tillsammans samlade in drygt 1,6 miljoner kronor – ett nytt rekord för Run of Hope. Pengarna går till att finansiera forskningen om barncancer och till att stärka stödet för drabbade barn och deras familjer. 

– Jag blir rörd av att se engagemanget som finns hos våra arrangörer och deltagare, och som gör att vi når insamlingsrekord. Under Run of Hope har människor runt om i hela Sverige ställt upp för att hjälpa oss i vårt arbete för att utrota barncancer. Det är verkligen otroligt fint att se, säger Nathalie Hillerström, projektledare för Run of Hope på Barncancerfonden. 

I år genomfördes Run of Hope tillsammans med samarbetspartnern Vitamin Well som dels anordnade tre egna lopp och genomförde ett flertal lokala säljinitiativ för att nå målet.

– I år har vi utökat vårt engagemang som samarbetspartner och jag känner en enorm stolthet över vad vi åstadkom tillsammans. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla deltagare, ambassadörer och lokala butiker som alla har bidragit till att slå insamlingsrekordet, säger Petter Ericsson Hållén, Marketing Manager på Vitamin Well.

Varje krona räknas

Största loppet i år var Gudö Run of Hope på Tyresö. Där samlade deltagare och arrangörer tillsammans in drygt 184 000 kronor. 

– Ett otroligt resultat såklart! Men varje lopp, oavsett insamlingsresultat har stor betydelse. Det är det som är en del av poängen med Run of Hope - alla ska kunna bidra utefter sin egen förmåga och varje krona hjälper oss mot vår vision att utrota barncancer, säger Nathalie Hillerström. 

Topp 10 - de största loppen

Gudö Run of Hope, Tyresö: 184 493 kronor
Valters Run of Hope, Åtmotfors: 119 300 kronor
Ängby Runners Run of Hope, Stockholm: 95 946 kronor
Run of Hope, Morgongåva: 79 490 kronor
Vitamin Well Run of Hope, Stockholm: 53 400 kronor
SuperSagas lopp, Kungsbacka: 52 760 kronor
Biji Martin, Sundbyberg: 51 300 kronor
12 timmar löparglädje för alla hjältar, Kungsbacka: 36 551 kronor
Västervik Run of Hope, Västervik: 35 300 kronor
Run of Hope i Apladalen, Värnamo: 31 595 kronor

Alla lopp hittas här. 

Om Run of Hope tillsammans med Vitamin Well

  • Är ett löplopp på initiativ av Barncancerfonden i samarbete med Vitamin Well.
  • Arrangeras av privatpersoner, företag och föreningar runt om i Sverige.
  • Hölls i år 20-22 september.
  • Löparna väljer själva att betala 100, 150 eller 200 kronor i deltagaravgift. Pengarna går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskning och stärka stödet för de som drabbas.

Om barncancer

  • Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.