Foto: pressbild

Nu springer tusentals för barn med cancer - här går loppen

18 september startar Run of Hope tillsammans med Vitamin Well. På ett 70-tal platser runt om i Sverige anordnar privatpersoner och företag lopp för att engagera sig under barncancermånaden, september. Löparveckan inleds dessutom med en tolv timmar lång stafett på NK:s tak i Stockholm.

– Vi är otroligt peppade på att få dra igång Run of Hope igen och jag blir väldigt glad över att så många vill vara med och bidra till att fler barn ska överleva cancer och få leva ett gott och långt liv. Det här är sjätte året i rad som Run of Hope lockar personer som vill kombinera löpning med att göra en insats för andra, säger Nathalie Hillerström, projektledare på Barncancerfonden. 

Run of Hope tillsammans med Vitamin Well pågår mellan 18 och 26 september och arrangeras på ett 70-tal platser i landet. Det är privatpersoner, idrottsföreningar och företag som på egen hand anordnar loppen på sina hemorter. Alla deltagaravgifter går till Barncancerfondens fortsatta arbete med att finansiera barncancerforskning och stödinsatser för de barn och familjer som drabbas. 

I år arrangeras loppen på platser som Växjö, Åkersberga, Östersund och Sunne. Totalt väntas cirka 5000 personer delta. För de som vill finns även möjlighet att vara med i virtuella lopp genom appen Race one. 

–  Vitamin Well och Barncancerfonden har en fin historia tillsammans och det känns fantastiskt att det är dags igen. Vi kommer engagera några av våra största ambassadörer, kommunicera loppet via våra flaskor och arrangera flera lopp runt om i landet. Vi kommer ge järnet för att slå insamlingsrekordet, säger Petter Ericson Hållén, Marketing Manager på Vitamin Well, som är huvudpartner till Run of Hope. 

Smygstart på fredag

Run of Hope smygstartar redan på fredag genom en stafett som hålls på löparbanan på NK:s tak i Stockholm. Under 12 timmar tar sig löparcoachen Joanna Swica och äventyraren Aron Anderson runt, varv på varv, på den 300 meter långa löparbanan. Med sig under olika delar av stafetten har de kända ansikten som Clara Henry, Kristin Kaspersen och Katia Mosally. 

Här arrangeras loppen, ett urval: 

Fogebys Run of Hope, Bro

Fullerö Run of Hope, Storvreta

Life in motion Run of Hope, Höllviken

Maratonmammornas Run of Hope, Mariestad

Run of Hope, Norrköping

Olivias Run of Hope, Åkersberga

Run of Hope, Lenhovda 

Run of Hope, Växjö

Gymmix Run of Hope, Sunne

Run of Hope, Östersund

Vitamin Well Run of Hope, Göteborg

Vitamin Well Run of Hope, Åre

Vitamin Well Run of Hope, Stockholm

En komplett lista över alla lopp finns på Barncancerfondens hemsida

Om Run of Hope tillsammans med Vitamin Well

  • Är ett löplopp på initiativ av Barncancerfonden i samarbete med Vitamin Well. 
  • Arrangeras av privatpersoner, föreningar och företag på ett 70-tal platser i Sverige. 
  • Anordnas mellan 18 och 26 september. 
  • Syftar till att samla in pengar till Barncancerfondens fortsatta arbete. 
  • I år arrangeras även Run of Hope - stafetten på löparbanan på NK:s tak i Stockholm, ledd av löparcoachen Joanna Swica. Läs mer här: Run of Hope - stafetten 

Om barncancer

  • Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. 
  • Cirka 85 procent överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn 1-14 år i Sverige. 
  • 7 av 10 som överlever barncancer drabbas av olika typer av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.