Med anledning av att Barncancerfonden valt att tacka nej till pengar från en insamling

Barncancerfonden har valt att tacka nej till pengar från en insamling där pengarna samlats in för att betala böter för ett lagbrott. Att ta emot pengar från insamlingen strider mot Barncancerfondens insamlingspolicy.

En lastbilschaufför har av tingsrätten blivit dömd till dagsböter för vårdslöshet i trafik. Personer i en Facebookgrupp har samlat in pengar för att betala böterna. Det samlades in mer pengar än vad som behövdes och gruppen beslutade att skänka överskottet till Barncancerfonden.

Barncancerfonden har valt att tacka nej till pengarna, eftersom de samlats in för att betala böter för ett lagbrott vilket strider mot Barncancerfondens insamlingspolicy.

- Vi kan inte ta emot pengar som samlats in för att betala böter för ett lagbrott. Vi tar ansvar för att finansiera forskning långsiktigt så att fler barn kan överleva, och därför är det viktigt för oss att bibehålla allmänhetens förtroende. Det gör att vi måste våga och kunna tacka nej till pengar. Vi förstår att vårt beslut kan väcka känslor hos vissa, säger Michel Brygiewicz, chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Hela Barncancerfondens insamlingspolicy finns att läsa här.