Barncancerfondens nya event Yoga of Hope arrangeras den 18 november i samarbete med Yoga Girl. Foto: Ben Kane

Många vill yoga i kampen mot barncancer

Lördagen den 18 november är det premiär för Barncancerfondens event Yoga of Hope. Nybörjare och redan yogafrälsta kan välja mellan 183 olika yogastudios över hela Sverige. Totalt deltar hela 30 länder. Deltagaravgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska överleva cancer.

Varje år deltar tiotusentals personer i Barncancerfondens olika idrottsevent. Genom att cykla, springa, spinna, gå och simma bidrar människor till kampen mot barncancer samtidigt som de rör på sig och ägnar tid åt sitt fritidsintresse, ofta tillsammans med vänner. Den 18 november är det premiär för Yoga of Hope, som arrangeras av yogastudios och gym över hela världen.

Yogastudios från 30 länder deltar i eventet, när 277 yogastudios och gym arrangerar totalt 334 klasser. 183 av arrangörerna finns i Sverige, från Ystad i söder till Kiruna i norr.

– Vi ser en enorm vilja att engagera sig i våra olika idrottsevent och är jätteglada över det stora intresset för vårt nya koncept Yoga of Hope. Målsättningen var 250 yogaklasser och vi har redan hela 334 stycken, säger Eleanor Rendahl, projektledare för Yoga of Hope på Barncancerfonden.

En av de som har engagerat sig i Yoga of Hope är Rachel Bråthén, mer känd som Yoga Girl. Via yogaplattformen Oneoeight arrangerar hon Yoga of Hope-klasser online.

– För mig är det självklart att stötta kampen mot barncancer. Som nybliven mamma känner jag ett stort engagemang för de familjer som drabbas och jag vill göra allt jag kan för att öka medvetenheten om barncancer. Yoga är ett fantastiskt sätt att sammanföra människor, så låt oss kliva upp på våra yogamattor och tillsammans skapa förändring, säger Rachel Bråthén.

Vi välkomnar media
183 yogastudios över hela Sverige deltar i Yoga of Hope. Journalister är välkomna att kontakta arrangörerna. Här finns en sammanställning över alla klasser, samt kontaktuppgifter till alla arrangörer.

Om Yoga of Hope
• Yoga of Hope genomförs av yogastudios och gym över hela världen den 18 november 2017.
• Totalt 334 yogaklasser arrangeras i 30 länder.
• Det kostar 100 kr att anmäla sig, och pengarna går till Barncancerfondens arbete mot barncancer.
• Eventpartners är Yoga Girl, yogaplattformen Oneoeight och Cuddlings; tröstande godsedjursplåster för barn.
• Mer information på www.yogaofhope.com

Om barncancer
• Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer.
• Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
• Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
• Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.