Om Barncancertrampet

Var med och cykla för barn med cancer!

Barncancertrampet är ett cykelevenemang där alla är välkomna, oavsett ålder, träningsvana eller cykel. Banan varierar sig från arrangör till arrangör, men cykling sker  cykelbanor och vägar med lite trafik där underlaget kan variera mellan asfalt och grus. Barncancertrampet är ingen tävling, därför sker ingen tidtagning. 

På barncancertrampet får du cykla i friska luften och samtidigt göra gott. Alla pengar som samlas in under Barncancertrampet går till Barncancerfondens viktiga ändamål. 

Bakgrund

Barncancertrampet arrangerades första gången 2012 i Växjö av initiativtagaren Pierre Davidsson, med syftet att samla in pengar till Barncancerfonden. Första året lockade Barncancertrampet 600 deltagare, vilket resulterade i en donation på 120 000 kronor till Barncancerfonden. Året därpå arrangerades Barncancertrampet på fem orter och samlade in 240 000 kronor till Barncancerfonden. De lokala arrangemangen hade mellan 100 och 600 deltagare. Deltagare från Team Rynkeby har varit starkt drivande i utförandet av evenemanget och 2017 överlät Barncancerfonden loppet till Team Rynkeby. 

Så går det till

Vem som helst kan arrangera cykelloppet Barncancertrampet. Privatpersoner, företag, idrottsföreningar eller träningsanläggningar. Som deltagare anmäler du dig till något av cykelloppen på den här sidan.

Som arrangör väljer du själv hur stort eller litet ditt event blir, hur långt deltagarna cyklar eller hur fort det går. Det viktiga är att du är med - varje krona gör skillnad. 

Barncancerloppet kan arrangeras när som helst från den 16 januari - 31 augusti 2023. Om du vill veta mer om att arrangera ett eget cykellopp, läs mer här. 

Vad kostar det?

Att arrangera ett lopp kostar ingenting. Att delta och cykla i ett lopp kostar 100 kronor och för en familj på fyra personer 250 kronor. Därefter ökar kostnaden med 50 kronor per familjemedlem. Deltagaravgiften betalas in på arrangörens eventsida. 

Alla pengar som samlas in under Barncancertrampet går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer.

Fakta om barncancer

  • Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige.
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år.
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 80 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in för att finansiera den livsviktiga forskningen.

Här kan du läsa mer om hur pengarna används