Vår bok vann Guldbladet!

Vår bok Ett steg i taget - när livet går i bitar vann Guldbladet för bästa bok ikväll! Jag är så glad över priset och att boken - som verkligen var en utmaning att arbeta med - får ett sådant fint erkännande och pris.

12x5 Image

Juryns motivering: "En enkel bok om det svåraste som finns. Som ingen vill vara målgrupp för och som helst inte ska synas. Och som just genom att vara så tålmodig och enkel det bara går, blir alldeles ovärderlig."

Ja, så är det verkligen. Det är en bok ingen vill kännas vid eftersom den handlar om det svåraste; att ett barn dör. Men ändå så otroligt viktig. Inför att vi började arbeta med boken pratade vi med många föräldrar som förlorat ett barn och de saknade en bok som vågade vara ärlig. Det var också vad vi satte som målbild genom hela arbetet.

Tack till alla föräldrar som delade med er av er erfarenhet och tankar och tack till  alla ni yrkesverksamma som bidrog med ert kunnande. Tack också till Lena, Jessica och Fredrik och alla andra på Snick-Snack för allt ni gjort för att boken skulle bli verklighet! Det allra bästa priset är såklart att boken också nås av alla de som behöver den och att den fungerar som stöd och vägledning genom den passage som ingen vill gå igenom. Och vad kan då vara bättre än att boken vinner Guldbladet och får den spridning den förtjänar?

Den finns självklart i vår butik  att beställa. 

//Johanna